Ідеально для цього кексу підходять банани, що перезріли, які часто залишаються вдома.
Читайте також: Імбірний кекс – заповнюємо нестачу вітамінів смачним десертом
Інгредієнти:
- 2 банани;
- 250 г борошна;
- 120 г вершкового або олії;
- 2 курячі яйця;
- 150 г молока;
- 250 г цукру;
- щіпка солі;
- 1,5 ч. ложка розпушувача для тіста.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200°C. У глибокій мисці збийте яйця з цукром і щіпкою солі за допомогою віночка або міксера.
- Додайте соняшникову олію або розтоплене вершкове масло і знову добре перемішайте.
- Подрібніть банани вилкою в пюре. Не варто цього робити дуже ретельно — текстура кексу лише виграє, якщо в ньому залишаться невеликі шматочки фруктів.
- Влийте молоко і додайте бананове пюре в яєчно-цукрову масу. Перемішайте до одержання однорідної маси.
- Поступово додайте борошно з розпушувачем, постійно помішуючи, щоб уникнути грудочок. Тісто має бути густим та текучим.
- Змастіть форму для випікання маслом і присипте цукром або панірувальними сухарями — це надасть апетитну золотисту скоринку кексу.
- Вилийте тісто в форму і випікайте 30-40 хвилин при 180°C. Перевіряйте готовність кексу, проколюючи його зубочисткою: вона повинна виходити чистою.
Вас також можуть зацікавити новини: