Згадайте цей смак – адже ваша бабуся чи мама, напевно, готувала цей торт у вашому дитинстві – він був хітом у 80-х. Час повернути торту «5 хвилин» заслужену популярність! Ніжні коржі та солодка прошарка з згущеного молока – цей десерт подарує неймовірне гастрономічне задоволення.
Раніше ми розповідали, як приготувати торт, смачніший за «Наполеон».
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 5 ст. л.
- Цукор – 5 ст. л.
- Сухе молоко – 5 ст. л.
- Яйця – 3 шт.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Грецькі горіхи – 150-200 г
Для крему:
- Варене згущене молоко – 1 банка
- Масло вершкове – 200 г
- Печиво пісочне – 600 г (150 для крему, решту печивом посипати торт)
- Молоко – 100 мл
- Коньяк – 30 мл
Приготування:
- За допомогою вінчика або міксера збиваємо яйця кімнатної температури з щіпкою солі.
- Додаємо цукор, просіяне через сито сухе молоко, борошно та розпушувач, продовжуємо збивати. Замішуємо однорідне тісто.
- Викладаємо тісто у форму для випікання, застелену пергаментом. Ставимо в холодну духовку та включаємо її на 180 градусів. Випікаємо протягом 15-20 хвилин. Потім охолоджуємо наш корж.
- Горіхи промиваємо та сушимо на паперових рушниках.
- Усе печиво подрібнюємо в чаші блендера до крихти, відкладаємо частину для оздоблення. До печива в чашу блендера додаємо горіхи, подрібнюємо разом.
- Печиво з горіхами викладаємо в каструлю з товстим дном, додаємо коньяк і молоко, перемішуємо та ставимо на вогонь. Додаємо столову ложку вареного згущеного молока із загальної кількості й перемішуємо. Постійно помішуючи, підігріваємо суміш до з’єднання всіх інгредієнтів. Знімаємо з вогню і залишаємо на столі до повного охолодження.
- Збиваємо м’яке вершкове масло міксером до пишності.
- Додаємо до масла решту вареного згущеного молока частинами, а також горіхову масу. Перемішуємо до однорідності. Відправляємо в холодильник на 10 хвилин.
- Готовий охолоджений бісквіт розрізаємо на чотири частини. Намазуємо бісквіти горіховим кремом. Посипаємо подрібненим печивом. Відправляємо в холодильник мінімум на 4-6 годин.
Вас також можуть зацікавити новини: