Субота, 22 Лютого, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНезаслужено забутий рецепт 80-х: печемо неймовірно смачний торт «5 ложок»

Незаслужено забутий рецепт 80-х: печемо неймовірно смачний торт «5 ложок»

Этот материал также доступен на русском языке
Смак цього торта перенесе вас у далеке дитинство. І навіть ті, хто його ніколи не куштував, будуть у повному захваті!

Згадайте цей смак – адже ваша бабуся чи мама, напевно, готувала цей торт у вашому дитинстві – він був хітом у 80-х. Час повернути торту «5 хвилин» заслужену популярність! Ніжні коржі та солодка прошарка з згущеного молока – цей десерт подарує неймовірне гастрономічне задоволення.

Раніше ми розповідали, як приготувати торт, смачніший за «Наполеон».

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 5 ст. л.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сухе молоко – 5 ст. л.
  • Яйця – 3 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Грецькі горіхи – 150-200 г

Для крему:

  • Варене згущене молоко – 1 банка
  • Масло вершкове – 200 г
  • Печиво пісочне – 600 г (150 для крему, решту печивом посипати торт)
  • Молоко – 100 мл
  • Коньяк – 30 мл

Приготування:

  1. За допомогою вінчика або міксера збиваємо яйця кімнатної температури з щіпкою солі.
  2. Додаємо цукор, просіяне через сито сухе молоко, борошно та розпушувач, продовжуємо збивати. Замішуємо однорідне тісто.
  3. Викладаємо тісто у форму для випікання, застелену пергаментом. Ставимо в холодну духовку та включаємо її на 180 градусів. Випікаємо протягом 15-20 хвилин. Потім охолоджуємо наш корж.
  4. Горіхи промиваємо та сушимо на паперових рушниках.
  5. Усе печиво подрібнюємо в чаші блендера до крихти, відкладаємо частину для оздоблення. До печива в чашу блендера додаємо горіхи, подрібнюємо разом.
  6. Печиво з горіхами викладаємо в каструлю з товстим дном, додаємо коньяк і молоко, перемішуємо та ставимо на вогонь. Додаємо столову ложку вареного згущеного молока із загальної кількості й перемішуємо. Постійно помішуючи, підігріваємо суміш до з’єднання всіх інгредієнтів. Знімаємо з вогню і залишаємо на столі до повного охолодження.
  7. Збиваємо м’яке вершкове масло міксером до пишності.
  8. Додаємо до масла решту вареного згущеного молока частинами, а також горіхову масу. Перемішуємо до однорідності. Відправляємо в холодильник на 10 хвилин.
  9. Готовий охолоджений бісквіт розрізаємо на чотири частини. Намазуємо бісквіти горіховим кремом. Посипаємо подрібненим печивом. Відправляємо в холодильник мінімум на 4-6 годин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні