Субота, 19 Квітня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНеймовірно смачна та соковита плацинда: найпростіший рецепт – у вас точно вийде

Неймовірно смачна та соковита плацинда: найпростіший рецепт – у вас точно вийде

Этот материал также доступен на русском языке
Плацинда або плачинда – це традиційний румуно-молдавський коржик з начинкою, який дуже популярний і серед українців. Хоча багатьох господарок відлякує процес приготування цієї домашньої випічки, але нічого складно точно немає.

Якщо все робити правильно, то плацинда виходить соковитою та з хрумким тістом, яке нагадує листкове.

Читайте також: Тісто на пиріжки на секретному інгредієнті: ще повітряніше, смачніше та ароматніше

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно — 400 г
  • Рослинна олія — 230 мл
  • Вода – 230 мл
  • Сир — 500 г
  • Зелена цибуля — 50 г
  • Петрушка – 50 г
  • Куряче яйце — 1 шт.
  • Сіль — до смаку

Приготування:

  1. Просійте борошно пшеничне і зробіть у ньому поглиблення. Влийте теплу воду, додайте 2 столові ложки олії та дрібку солі. Замісіть тісто, яке має бути тугим і не прилипати до рук.
  2. Накрийте тісто плівкою і дайте йому відпочити протягом 30 хвилин.
  3. Дрібно наріжте зелену цибулю та петрушку.
  4. У глибокій мисці з’єднайте нарізану зелень із сиром і яйцем, ретельно перемішуючи вилкою. За потреби додайте сіль.
  5. Поділіть тісто на рівні частини та сформуйте з них невеликі кулі.
  6. Кожну кульку розкачайте в дуже тонкий, майже прозорий млинець. У центр кожного млинця покладіть начинку з сиру.
  7. По краях млинця зробіть 8 надрізів, рівномірно розподіливши їх. Це створить пелюстки. Візьміть один із пелюсток за кінці і акуратно потягніть його, накриваючи частину начинки. Потім повторіть з пелюсткою, що знаходиться навпроти, і з двома залишками, які розташовані під кутом 90 градусів до перших.
  8. В результаті начинка має бути майже повністю закрита тістом. Інші пелюстки не тягніть надто сильно до центру, краще розподіліть їх з боків. Завершальний етап — ретельно защипніть усі шви і злегка прокатайте корж качалкою для кращого склеювання.
  9. На сковороді розігрійте 200 мл олії. Покладіть плацинду швом вниз і обсмажуйте 3-4 хвилини, потім переверніть і готуйте ще стільки ж з іншого боку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні