Четвер, 13 Лютого, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайсмачніше сало сухим способом засолювання: просто тане в роті – ніжне та...

Найсмачніше сало сухим способом засолювання: просто тане в роті – ніжне та ароматне

Этот материал также доступен на русском языке
Сало – улюблений продукт багатьох українців. Сьогодні пропонуємо рецепт засолювання, який вам точно сподобається.

Цей спосіб засолювання вважається класичним, жодних секретних інгредієнтів. Все просто та дуже смачно.

Читайте також: Яке сало – найкорисніше: медики розповіли, як правильно вживати цей продукт

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг;
  • Сіль – 200 г;
  • Чорний мелений перець – 20 г;
  • Часник – ½ головки.

Приготування:

  1. Помити сало, висушити його паперовими рушниками. Нарізати брусочками сало шириною 4–5 см.
  2. У кожному шматочку зробити поперечні розрізи, на глибину трохи більше середини шматка.
  3. У глибоку тарілку насипати сіль і добре натерти нею кожен брусочок сала з усіх боків.
  4. Потім присипати сало перцем.
  5. Часник очистити та нарізати часточками з товщиною до 1-2 мм і вкласти у прорізи на салі, які ви зробили заздалегідь.
  6. Відправити сало в контейнер або банку, накрити кришкою і прибрати в холодильник на 3-4 дні.
  7. Щоб сало добре зберігалося, після закінчення цього часу потрібно дістати його з ємності, очистити від солі, загорнути в тканину, а потім у пакет і відправити в морозилку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні