Цей спосіб засолювання вважається класичним, жодних секретних інгредієнтів. Все просто та дуже смачно.
Читайте також: Яке сало – найкорисніше: медики розповіли, як правильно вживати цей продукт
Інгредієнти:
- Сало – 1 кг;
- Сіль – 200 г;
- Чорний мелений перець – 20 г;
- Часник – ½ головки.
Приготування:
- Помити сало, висушити його паперовими рушниками. Нарізати брусочками сало шириною 4–5 см.
- У кожному шматочку зробити поперечні розрізи, на глибину трохи більше середини шматка.
- У глибоку тарілку насипати сіль і добре натерти нею кожен брусочок сала з усіх боків.
- Потім присипати сало перцем.
- Часник очистити та нарізати часточками з товщиною до 1-2 мм і вкласти у прорізи на салі, які ви зробили заздалегідь.
- Відправити сало в контейнер або банку, накрити кришкою і прибрати в холодильник на 3-4 дні.
- Щоб сало добре зберігалося, після закінчення цього часу потрібно дістати його з ємності, очистити від солі, загорнути в тканину, а потім у пакет і відправити в морозилку.
Вас також можуть зацікавити новини: