Оселедець готується швидко і просто, але найголовніше – він виходить дуже смачним. Магазинну рибу точно більше не захочете.
Раніше ми розповідали, як приготувати пряну скумбрію.
Інгредієнти:
- Оселедець – 3 штуки;
- Вода – 1 літр;
- Цибуля – 2 шт.;
- Перець горошок – за смаком;
- Лавровий лист – 2 шт.;
- Сіль – 4 чайні ложки
- Цукор – 2 чайні ложки;
- Олія – 2 чайні ложки.
Приготування:
- Рибу розморозьте, видаліть голову, нутрощі, чорні плівочки і добре промийте.
- Наріжте невеликими шматочками.
- Приготуйте маринад. Для цього закип’ятіть воду, у гарячу воду, але вже зняту з плити, додайте сіль, цукор, перець, лавровий лист і добре розмішайте, щоб цукор і сіль розчинилися. Влийте олію.
- Дайте маринаду повністю охолонути.
- Наріжте цибулю півкільцями.
- Візьміть глибоку ємність, можна звичайну банку і шарами викладіть оселедець і цибулю, зверху залийте маринадом.
- Приберіть у холодильник на дві години. Через цей час малосольний оселедець готовий. Якщо любите солонішу рибу, потримайте її трохи довше в маринаді.
Читайте також: