У день улюбленої багатьма шоколадної пасти «Нутелли» саме час приготувати її самостійно. Пропонуємо простий рецепт, з яким легко впорається навіть дитина. А її вона настільки смачна, що ви назавжди забудете про магазинний варіант!
Раніше ми розповідали, як приготувати смачний шоколадний десерт.
Інгредієнти:
- Молоко – 100 мл
- Цукор – 80 г
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Ванілін – на кінчику ножа
- Лісові горіхи – 100 г
- Соняшникова олія – 175 мл
Приготування:
- Необсмажені горіхи підсмажте на сухій сковороді протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи. Подрібніть їх у блендері, кавомолці чи м’ясорубці.
- Молоко підігрійте в мікрохвильовій печі, додайте ванілін і цукор. Трохи збийте блендером.
- Продовжуючи збивати молоко, влийте в нього соняшникову олію тонким струмком. Збивайте суміш близько хвилини, поки вона не почне загусати.
- Додайте в масу какао-порошок і збивайте ще кілька хвилин.
- Всипте масу горіхи і перебийте блендером до однорідності.
- Щоб маса стала однорідною, її потрібно поставити в холодильник на шість-вісім годин. Проте понад вісім діб зберігати домашню нутелу не рекомендується.
Вас також можуть зацікавити новини: