П’ятниця, 31 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦе не пиріг, а справжній шоколадний вибух: бюджетний рецепт чарівного десерту

Це не пиріг, а справжній шоколадний вибух: бюджетний рецепт чарівного десерту

Этот материал также доступен на русском языке
Неймовірно смачний шоколадний пиріг, який ви точно готуватимете не тільки на свята, а й просто як доповнення до кави або чаю. Цей пиріг складе чудову конкуренцію навіть торту.

Неймовірно соковитий та вологий шоколадний пиріг, розповідаємо, як без дорогих інгредієнтів приготувати шедевр.

Рецептом найпростішого, але дуже смачного шоколадного пирога поділилася українська фудблогерка Лілія Цвіт.

Читайте також: Пиріг на кефірі: м’який, повітряний і ніжний – просто все змішали і відправили в духовку

Інгредієнти:

З розрахунку на форму 35*25 см

Для пирога:

  • Яйця – 5 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Молоко – 300 мл
  • Олія – ​​200 мл
  • Какао – 3 ст.л.
  • Розпушувач – 1 уп. (10 г)
  • Борошно – 300 г

Для глазурі:

  • Цукор – 100 г
  • Какао – 3 ст.л.
  • Олія – ​​100 мл
  • Молоко – 400 мл
  • Шоколад – 100 г

Приготування:

  1. Яйця вбийте в миску, додайте цукор і збийте міксером до пишної піни. Влийте молоко та олію, знову збийте міксером.
  2. В окремому посуді просійте борошно, какао та розпушувач, перемішайте сухі інгредієнти.
  3. В яєчну суміш додайте борошно з какао і на низьких обертах міксера замісіть тісто.
  4. Повинно вийти рідке, легке, бісквітне, шоколадне тісто.
  5. Тісто вилийте у форму для запікання і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів на 35 хвилин.
  6. Для глазурі в сотейнику з’єднайте молоко, олію, какао, цукор, розмішайте до однорідності і варіть 10-15 хвилин, помішуючи. Наприкінці додайте шоколад.
  7. Дістаньте з духовки шоколадний пиріг, залийте глазур’ю, поки він ще гарячий. Залишіть у формі на 4-5 годин, щоб пиріг просочився.

Вам також будуть цікаві новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні