Домашня чіабата
Інгредієнти:
- Швидкодіючі дріжджі — 1 чайна ложка,
- вода кімнатної температури — приблизно 1 склянка,
- борошно — 300 грамів,
- сіль — 1 чайна ложка.
Приготування:
- Розчинити дріжджі в теплій воді в невеликій чашці та добре перемішати. Дочекатися, поки суміш почне пузиритися, і залишити на 2 хвилини. Змішати борошно і сіль у великій мисці. Додати дріжджову суміш і ретельно перемішати все вінчиком. Накрити миску харчовою плівкою і залишити тісто на 1 годину за кімнатної температури.
- Змочити руки водою і розтягнути тісто в мисці, складаючи його краї до центру по черзі. Знову накрити миску плівкою і дати тісту відпочити 30 хвилин. Зроби так ще два рази: розтягнути, скласти і дати відпочити ще 30 хвилин. Тісто має збільшитися в об’ємі.
- Перекласти тісто на добре посипану борошном поверхню. Потягнути його, формуючи прямокутник, не натискати, щоб не видавити бульбашки повітря. Скачати тісто в рулет і защипнути край. Розділити рулет на 4-5 рівних частин, розмістити шматочки один від одного на робочій поверхні, посипаній борошном. Дати тісту відпочити 40 хвилин. Перенести тісто на деко, вистелене пергаментом. Оскільки тісто залишатиметься липким, присипати його борошном для полегшення роботи.
- Налити воду в жароміцну форму і помістити її на дно духовки. Розігріти духовку до 180 градусів, щоб вона наповнитися парою. Поставити деко з чіабатою в духовку, збризнути тісто водою і випікати 20 хвилин. Перевірити готовність, постукавши по нижній частині буханця. Якщо звук буде порожнім, значить, чіабата готова.
Читайте також: