У чому користь квашеної капусти
- Квашена капуста зберігає всі корисні властивості сирої капусти. Це пояснюється тим, що у процесі приготування вона не проходить термічну обробку.
- У квашеній капусті міститься молочна кислота. Завдяки цьому в ній зберігаються всі вітаміни та мікроелементи. Молочна кислота ніби консервує їх.
- У 300 г продукту міститься добова норма вітаміну С.
- У столовій ложці квашеної капусти міститься добова норма вітаміну К.
- Вітаміну P у квашеній капусті в кілька разів більше, ніж у свіжому овочі.
Кому протипоказана квашена капуста
Квашену капусту не рекомендується вживати при метеоризмі, оскільки вона збільшує газоутворення.
Небажано вживати цей продукт людям, які страждають на підвищену кислотність шлунка, загострення гастриту, виразкову хворобу шлунка, панкреатит, хворобу нирок.
Чим збагатити свій раціон?
Додайте до свого звичного раціону «корисності».
Якщо дотримуватися здорового харчування для вас дуже складно, є хитрість, яка допоможе внести в раціон користь. Наприклад, салат стане смачнішим і кориснішим, якщо додати в нього пару крапель нерафінованої лляної, арахісової, кунжутної або гарбузової олії. Так ви збагатите свій раціон корисними для серцево-судинної системи жирними кислотами омега.
А у звичну ранкову кашу насипте чайну ложку будь-яких висівок, кунжуту або насіння чіа, яке наситить ваш організм багатьма необхідними вітамінами та мікроелементами, зміцнивши при цьому ваш імунітет. Всі ці корисності можна купити в еколавці, супермаркеті або аптеці.
Читайте також: