Для приготування знадобиться сметана та коньяк.
Рецептом незвичайних вергунів поділилася переможниця Майстер Шеф 12 сезон Валерія Матрохіна.
Читайте також: Найкращий рецепт хмизу на кефірі: пишний і повітряний – цей смак багатьом знайомий з дитинства
Інгредієнти:
- 3 склянки борошна;
- ½ склянки сметани;
- 3 жовтки;
- 1 ст. л цукру;
- ¼ ч. л солі;
- 2 ст. л. коньяку, бренді, рому, горілки – що є у вас у домі.
Приготування:
- Потрібно в окремому посуді збити жовтки з цукром, сіллю, сметаною та коньяком до однорідності.
- Додати борошно, замісити тісто і залишити відпочивати на 25-30 хвилин, зверху тісто краще накрити, щоб не підсохло.
- Розкачати тісто, нарізати у вигляді ромбів, зробити всередині насічку і прокрутити один край.
- Смажити у великій кількості розігрітої олії до золотистого кольору. Щоб усунути зайвий жир, готові вергуни викласти на паперові серветки або рушники.
- Зверху посипати пудрою.
Читайте також: Ідеальні кекси на кефірі: повітряні, м’які та ароматні – у магазині таких точно немає