Неділя, 19 Січня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяСправжній смак дитинства: дуже простий рецепт листкового печива на сметані

Справжній смак дитинства: дуже простий рецепт листкового печива на сметані

Этот материал также доступен на русском языке
Це ідеальне печиво для затишного чаювання: просте, хрумке і неймовірно смачне – обов'язково спробуйте!

Цей смак знайомий кожному з дитинства. Пропонуємо трохи поностальгувати та спекти улюблене листкове печиво на сметані. З цим простим рецептом упорається навіть дитина!

Раніше ми розповідали, як приготувати повітряний та ніжний торт «Три склянки» без терезів та дорогих інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Борошно – 320г
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Дрібка солі
  • Ванілін, цедра лимона
  • Розпушувач – 1 ч. ложка
  • Яйце – 2 шт
  • Вершкове масло та сметана – по 100 г.

Приготування:

  1. Змішуємо всі сухі інгредієнти зі списку віночком.
  2. Додаємо в суміш масло та виделкою перетираємо все разом у крихту.
  3. Додаємо в масу, що вийшла, яйце, сметану і цедру лимона. Замішуємо тісто.
  4. Розкочуємо тісто завтовшки до одного сантиметра, змащуємо збитим яйцем і посипаємо цукром.
  5. Робимо печиво, нарізуючи тісто ножем або за допомогою формочок.
  6. Викладаємо майбутнє печиво на деко з пергаментним листом і випікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів.
  7. Ще тепле печиво прикрашаємо цукровою пудрою та корицею.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні