Цей смак знайомий кожному з дитинства. Пропонуємо трохи поностальгувати та спекти улюблене листкове печиво на сметані. З цим простим рецептом упорається навіть дитина!
Раніше ми розповідали, як приготувати повітряний та ніжний торт «Три склянки» без терезів та дорогих інгредієнтів.
Інгредієнти:
- Борошно – 320г
- Цукор – 2 ст. ложки
- Дрібка солі
- Ванілін, цедра лимона
- Розпушувач – 1 ч. ложка
- Яйце – 2 шт
- Вершкове масло та сметана – по 100 г.
Приготування:
- Змішуємо всі сухі інгредієнти зі списку віночком.
- Додаємо в суміш масло та виделкою перетираємо все разом у крихту.
- Додаємо в масу, що вийшла, яйце, сметану і цедру лимона. Замішуємо тісто.
- Розкочуємо тісто завтовшки до одного сантиметра, змащуємо збитим яйцем і посипаємо цукром.
- Робимо печиво, нарізуючи тісто ножем або за допомогою формочок.
- Викладаємо майбутнє печиво на деко з пергаментним листом і випікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів.
- Ще тепле печиво прикрашаємо цукровою пудрою та корицею.
Вас також можуть зацікавити новини: