Середа, 15 Січня, 2025
ГоловнаНовиниЧи так корисні кисломолочні продукти, як про них говорять: несподівана заява дієтолога

Чи так корисні кисломолочні продукти, як про них говорять: несподівана заява дієтолога

Этот материал также доступен на русском языке
У зимовий час у нашому раціоні обов'язково присутні квашені продукти, а кисломолочна продукція є в меню цілий рік. Чи корисні ці продукти нашому здоров'ю, як про них говорять?

Побутує поширена думка про виключну користь квашених і кисломолочних продуктів. Проте відома дієтологиня розвінчує міф, який з ними пов’язаний.

Ганна Столінська – лікарка-дієтологиня, яка стверджує, що «пробіотична їжа – це міф». Вона переконує, що кефіри та йогурти, квашена капуста, огірки та помідори не є пробіотиками.

«Ці продукти виробляються шляхом молочнокислого бродіння, тому містять молочнокислі бактерії. Але ми не знаємо, скільки їх у них. Крім того, у нас є соляна кислота в нашому шлунку, і ми не знаємо, скільки цих корисних бактерій досягає кишечника», – цитує дієтологиню видання Оnet.

Ганна Столінська вважає нісенітницею твердження про натуральні пробіотики в квашених і кисломолочних продуктах. На думку лікарки, краще приймати пробіотики в мікрокапсулах.

Чи є користь від солінь та кисломолочки?

Відсутність пробіотичного ефекту зовсім не означає, що квашені та кисломолочні продукти не корисні і їх не варто вживати. Вони мають свої позитивні властивості.

Лікарка каже, що соління корисні тому, що це – овочі, а під час бродіння кількість цукру в них зменшується, і продукти стають менш калорійними. Вони багаті на вітаміни та мінерали. Кисломолочні продукти також значно корисніші для здоров’я, ніж інші молочні продукти. Тому усе це варто їсти.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні