Середа, 25 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРецепт торта «Наполеон» від професійних кондитерів: жодних складнощів, але один секрет є

Рецепт торта «Наполеон» від професійних кондитерів: жодних складнощів, але один секрет є

Этот материал также доступен на русском языке
Який святковий стіл без торта «Наполеон»? Пропонуємо вам спробувати спекти цей легендарний десерт за рецептом, який був розроблений у ресторані та став найкращим серед професійних кондитерів.

Рецептом вражаючого торта «Наполеон» поділилася українська кулінарна блогерка Катерина Тарасенко.

Читайте також: На одному шматочку ви точно не зупинитесь: найсмачніший торт «Наполеон» з незвичайним кремом

За твердженням Катерини, цей рецепт — найкращий із усіх, що вона будь-коли пробувала.

“Цей торт був розроблений у ресторані та пройшов тестування у професійних кондитерів”, – зазначила вона.

Інгредієнти для тіста:

  • Охолоджене борошно – 500 г
  • Холодне вершкове масло – 400 г;
  • Курине яйце – 1 шт.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Оцет – 1 ст. л.;
  • Крижана вода – 250 мл.

Інгредієнти для крему:

  • Молоко – 1 л;
  • Курячі яйця – 3 шт;
  • Цукор – 320 г;
  • Крохмаль кукурудзяний – 72 г;
  • Борошно – 72 г;
  • Ванілін до смаку
  • Холодне молоко – 300 мл;
  • Вершкове масло – 200 г.

Приготування:

  1. Натріть холодне масло на великій тертці.
  2. В окремій ємності з’єднайте борошно з 250 мл крижаної води. Додайте до борошна яйце і ретельно перемішайте, не вимішуючи.
  3. Загорніть тісто в плівку і поставте в холодильник щонайменше на дві години.
  4. Охолоджене тісто розділіть на 12 рівних частин.
  5. Випікайте коржі при температурі 200 °C близько восьми хвилин, враховуючи, що вони зменшаться у розмірі.
  6. Приготуйте крем. Для цього доведіть 1 л молока до кипіння.
  7. Поступово влийте цю суміш у кипляче молоко, постійно помішуючи. Доведіть до кипіння, продовжуючи перемішувати на середньому вогні.
  8. В готовий крем додайте вершкове масло і ретельно перемішайте.
  9. Збийте охолоджений крем до однорідної консистенції за допомогою міксера або вручну.
  10. Зберіть торт, чергуючи коржі та крем. Встановіть зверху пару тарілок і залиште в холодильнику на дві години.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні