Четвер, 12 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайкорисніша делікатесна риба: що приготувати з хребтів лосося

Найкорисніша делікатесна риба: що приготувати з хребтів лосося

Этот материал также доступен на русском языке
На прилавках наших магазинів із сімейства лососевих найчастіше зустрічається сьомга. І ця риба по праву займає місце головного продукту здорового раціону.

Як стверджують дієтологи, ця риба дуже корисна завдяки високому вмісту мікроелементів та вітамінів.

Користь лосося

  • Лосось незамінний у раціоні тих, хто страждає на атеросклероз. У цій рибі багато «хорошого» холестерину, він зменшує кількість ліпопротеїнів в організмі і, природно, зменшує кількість бляшок холестерину.
  • Лосось містить невелику кількість вуглеводів і відмінно підходить для раціону діабетиків.
  • Завдяки великій кількості вітаміну А, лосось теж дуже гарний для здоров’я очей. Саме недолік цього вітаміну може спричинити погіршення зору. І це далеко не вся користь лосося.

І якщо пенсіонерам накладно купити філе лосося, що продаються в рибних відділах хребти цілком доступні.

Що приготувати із хребта лосося?

Запечіть його в духовці з травами. Візьміть

  • 1 хребет лосося,
  • 1 столову ложку суміші сухих трав (базилік, орегано, майоран, розмарин),
  • сіль за смаком,
  • 1 столову ложку оливкової олії.

Приготування:

  1. Підготуйте хребет риби: вимийте, зріжте плавці, хвіст та бічні смужки шкіри з лускою. Розріжте хребет на порційні шматки.
  2. Шматки риби посоліть з обох боків, посипте травами. Кожен окремо покладіть на невеликий лист фольги, збризкайте олією і складіть конвертиком.
  3. Запікайте 20 хвилин при 180 градусах. Подавайте з овочами або відвареною картоплею.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні