Обов’язково спробуйте приготувати пиріжки на ряженці, щоб оцінити їхній смак.
Читайте також: Щоб тісто на пиріжки вийшло м’яким і ніжним, додайте до нього один секретний компонент
Інгредієнти:
- Борошно – 700 г;
- Ряжанка – 400 мл;
- Яйця – 2 шт.;
- Цукор – 2 ст. ложки;
- Сіль – 0,5 ч. ложки;
- Дріжджі сухі – 1 пакетик (11-12 г);
- Рослинна олія – 50 мл.
Приготування:
- У глибокій мисці з’єднайте ряженку з яйцями, дріжджами, сіллю, олією і цукром. Ретельно перемішайте всі компоненти.
- Сформуйте з тіста кулю, накрийте миску чистим рушником або плівкою і залиште в теплому місці на дві години, щоб воно збільшилося в обсязі.
- Після цього обомніть тісто руками і розділіть його на невеликі шматочки, сформувавши з них кульки.
- Сформовані пиріжки розмістіть на деко і дайте їм ще раз піднятися.
У якості начинки можна брати яблука, сир, картопляне пюре, капусту. Одним словом, обирайте на ваш смак.
Вас також можуть зацікавити новини: