Понеділок, 23 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНеймовірно смачна і ароматна картопля з хрусткою скоринкою – ось що роблять...

Неймовірно смачна і ароматна картопля з хрусткою скоринкою – ось що роблять досвідчені господині

Этот материал также доступен на русском языке
Секрет неймовірного смаку запеченої картоплі полягає лише в одному кроці. А результат вас просто здивує. Картопля вийде смачною і найголовніше - з хрусткою скоринкою.

А аромат часнику, що виходить від запеченої картоплі, просто незрівнянний. Ця страва обов’язково стане улюбленою для всієї вашої родини.

Інгредієнти:

  • 10-12 середніх картоплин;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 1 ч. ложка розмарину;
  • 3 ст. ложки рослинної олії (в ідеалі оливкова);
  • 3 ст. ложки вершкового масла;
  • 200 г льоду;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 л води крижаної;
  • чорний перець – за смаком

Приготування:

  1. Почнемо з підготовки картоплі. Очистіть картоплю. Якщо вона велика, можна розрізати її на половинки або четвертинки.
  2. Покладіть картоплю в каструлю і залийте холодною водою. Чим холодніше, тим краще. Додайте 200 г льоду та 1 ч. ложку солі з гіркою. Закрийте кришкою та залиште на 5-7 хвилин. Цей крок дозволяє видалити з картоплі зайвий крохмаль, завдяки чому скоринка вийде хрумкою, а всередині вона буде м’якою.
  3. Після 7 хвилин поставте каструлю на вогонь і дочекайтеся закипання, потім зніміть накип. Варіть картоплю рівно 3 хвилини, після чого злийте воду.
  4. Поки картопля остигає, наріжте 3 зубчики часнику.
  5. На лист налийте 3 столові ложки рослинної олії і додайте нарізаний часник і розмарин. Викладіть картоплю, посипте чорним перцем і додайте 3 столові ложки вершкового масла.
  6. Помістіть деко в заздалегідь розігріту духовку і запікайте при 200 градусах протягом 40 хвилин, не перевертаючи картоплю, щоб вона не втратила свою хрустку скоринку.

Таким чином, ви отримаєте ідеальну запечену картоплю з апетитною скоринкою та чудовим смаком, який порадує всіх за столом!

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні