А аромат часнику, що виходить від запеченої картоплі, просто незрівнянний. Ця страва обов’язково стане улюбленою для всієї вашої родини.
Інгредієнти:
- 10-12 середніх картоплин;
- 1 ч. ложка солі;
- 1 ч. ложка розмарину;
- 3 ст. ложки рослинної олії (в ідеалі оливкова);
- 3 ст. ложки вершкового масла;
- 200 г льоду;
- 3 зубчики часнику;
- 2 л води крижаної;
- чорний перець – за смаком
Приготування:
- Почнемо з підготовки картоплі. Очистіть картоплю. Якщо вона велика, можна розрізати її на половинки або четвертинки.
- Покладіть картоплю в каструлю і залийте холодною водою. Чим холодніше, тим краще. Додайте 200 г льоду та 1 ч. ложку солі з гіркою. Закрийте кришкою та залиште на 5-7 хвилин. Цей крок дозволяє видалити з картоплі зайвий крохмаль, завдяки чому скоринка вийде хрумкою, а всередині вона буде м’якою.
- Після 7 хвилин поставте каструлю на вогонь і дочекайтеся закипання, потім зніміть накип. Варіть картоплю рівно 3 хвилини, після чого злийте воду.
- Поки картопля остигає, наріжте 3 зубчики часнику.
- На лист налийте 3 столові ложки рослинної олії і додайте нарізаний часник і розмарин. Викладіть картоплю, посипте чорним перцем і додайте 3 столові ложки вершкового масла.
- Помістіть деко в заздалегідь розігріту духовку і запікайте при 200 градусах протягом 40 хвилин, не перевертаючи картоплю, щоб вона не втратила свою хрустку скоринку.
Таким чином, ви отримаєте ідеальну запечену картоплю з апетитною скоринкою та чудовим смаком, який порадує всіх за столом!
Читайте також: