2 грудня у всьому світі відзначають неофіційне свято – День оладок. Саме час поділиться незвичайним рецептом цієї всім знайомої страви. Головні інгредієнти – пиво, вершки та дріжджі. Повірте, це дуже смачно!
Раніше ми розповіли, як приготувати незрівнянний медовий пиріг на кефірі.
Інгредієнти:
- Пиво світле – 200 мл
- Вершки 33% – 100 г
- Олія вершкове – 60 г
- Яйця – 4 шт.
- Цукор – 130 г
- Борошно – 200 г (1,5 склянки ємністю 200 мл)
- Дріжджі сухі – 5 г
- Сіль – 1 щіпка
- Ягоди, вершки – для подачі
Приготування:
- Вершкове масло розтопіть і ненадовго залиште для неповного охолодження.
- Борошно просійте та змішайте з дріжджами.
- У мисці з’єднайте яйця та цукор. Збийте їх до розчинення цукру.
- Влийте вершки та теплу розтоплене масло. Збийте.
- У два – три заходи всипте борошно з дріжджами. Після кожного додавання добре перемішайте – тісто має вийти густим.
- Влийте тонкою цівкою пиво, відразу замішуючи його в тісто. Залишіть тісто на 10-15 хвилин.
- Розподіліть тісто по силіконових формах для кексів (рівень тіста регулюйте залежно від того, якої висоти хочете оладки). Відправте форми в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
- Як тільки оладки охолонуть, можна прикрасити їх збитими вершками та ягодами.
Вас також можуть зацікавити новини: