Різдвяний піст за новоюліанським календарем триває з 15 листопада до 24 грудня, а за юліанським — з 28 листопада до 6 січня 2025 року.
Чебуреки з грибами
Інгредієнти:
- Борошно — 250 грамів,
- печериці — 300 грамів,
- цибуля — 1 штука,
- вода — 130 мілілітрів,
- сіль для тіста — 0,5 чайної ложки,
- соняшникова олія — 4 столові ложки,
- сіль для начинки та перець — за смаком.
Приготування:
- Просіяти борошно гіркою на стіл. Додати сіль і олію.
- Закип’ятити воду й акуратно (щоб не обпектися) вмішати окріп у борошно. Спочатку замішувати тісто ложкою, а потім руками.
- Скачати у велику кулю і залишити настоятися на 30 хвилин.
- Дрібно нарізати гриби та цибулю і обсмажити на сковороді з олією до готовності.
- Розділити тісто на 10 однакових частин і кожну розкачати у тонке коло.
- На половину кола викласти грибну начинку, скласти чебуреки навпіл і защипнути краї.
- Обсмажити 1-2 хвилини з кожного боку на пательні з олією або запікати 10 хвилин при 180 градусах у духовці.
Приготуйте також: