П’ятниця, 29 Листопада, 2024
ГоловнаНовиниТак справжнє вершкове масло не повинно різатися: як відрізнити натуральний продукт від...

Так справжнє вершкове масло не повинно різатися: як відрізнити натуральний продукт від підробки

Этот материал также доступен на русском языке
Вершкове масло коштує недешево, тому хочеться бути впевненими у якості продукту, який купуємо. Адже справжнє вершкове масло містить багато корисних для організму речовин, тоді як підробка, навпаки, може погіршити стан здоров’я.

Існує кілька способів перевірки натуральності вершкового масла. Пропонуємо вам скористатися одним із них.

Перевірка вершкового масла теплою водою

У прозору склянку з теплою водою (близько 40 градусів) покладіть невеликий шматок масла. Якщо продукт натуральний, то він швидко розчиниться, а вода стане мутною і нагадуватиме розведене молоко.

Якщо ж у воді з’явилися масні плями, які не розчиняються, а спливають, то цей шматок масла підробка. Можливо, він і виготовлений із вершків, але точно містить додані жири рослинного походження. Такий продукт правильно називати спредом, а не вершковим маслом.

Перевірка масла заморожуванням

Покладіть шматок масла вагою 150-200 грамів у морозилку на одну годину. Цього часу буде достатньо для проведення тесту. Вийміть продукт і спробуйте нарізати. Натуральне вершкове масло буде кришитися. Якщо у ньому є значна частка рослинних жирів, то воно буде досить добре нарізатися скибками.

Перевірка йодом вершкового масла

Цей метод потребує трохи часу і зусиль. Зате результат матиме дуже високий відсоток ймовірності. Знадобиться сковорідка, йод і піпетка.

На розігріту суху сковорідку покладіть шматок масла. Піпеткою капніть на нього кілька крапель йоду. Якщо масло натуральне, то колір йоду не зміниться, лише ставатиме менш насиченим. Якщо у продукті є домішки, то йод зреагує на них зміною кольору – стане сіро-бурим.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні