Існує кілька способів перевірки натуральності вершкового масла. Пропонуємо вам скористатися одним із них.
Перевірка вершкового масла теплою водою
У прозору склянку з теплою водою (близько 40 градусів) покладіть невеликий шматок масла. Якщо продукт натуральний, то він швидко розчиниться, а вода стане мутною і нагадуватиме розведене молоко.
Якщо ж у воді з’явилися масні плями, які не розчиняються, а спливають, то цей шматок масла підробка. Можливо, він і виготовлений із вершків, але точно містить додані жири рослинного походження. Такий продукт правильно називати спредом, а не вершковим маслом.
Перевірка масла заморожуванням
Покладіть шматок масла вагою 150-200 грамів у морозилку на одну годину. Цього часу буде достатньо для проведення тесту. Вийміть продукт і спробуйте нарізати. Натуральне вершкове масло буде кришитися. Якщо у ньому є значна частка рослинних жирів, то воно буде досить добре нарізатися скибками.
Перевірка йодом вершкового масла
Цей метод потребує трохи часу і зусиль. Зате результат матиме дуже високий відсоток ймовірності. Знадобиться сковорідка, йод і піпетка.
На розігріту суху сковорідку покладіть шматок масла. Піпеткою капніть на нього кілька крапель йоду. Якщо масло натуральне, то колір йоду не зміниться, лише ставатиме менш насиченим. Якщо у продукті є домішки, то йод зреагує на них зміною кольору – стане сіро-бурим.
Вас також можуть зацікавити новини: