Секретом є особливий інгредієнт: це не щось дороге і спеціалізоване, а звичайний кефір, змішаний із содою.
Читайте також: Бісквіт за 7 хвилин: так швидко ви ще точно не готували – найпростіший рецепт повітряного пирога
Інгредієнти:
- 4 курячі яйця;
- 1 склянка цукру;
- 1,5 склянки борошна;
- 0,5 склянки кефіру;
- 0,5 чайної ложки соди;
- 50 г рослинної олії;
- щіпка ваніліну та щіпка солі.
Приготування:
- У глибокій мисці збийте яйця з додаванням щіпки солі до збільшення об’єму в 2-3 рази. Це займе щонайменше п’ять хвилин. Поступово додавайте цукор, продовжуючи збивати, доки не отримаєте міцні піки.
- Невелику кількість кефіру злегка підігрійте і додайте соду, добре перемішайте. В результаті кефір збільшиться в обсязі вдвічі. Саме цей інгредієнт робить бісквіт повітряним та пористим, завдяки чому пиріг завжди виходить чудовим.
- З’єднайте яєчну масу з кефіром, додайте олію, а потім акуратно введіть просіяне борошно.Перемішайте всі інгредієнти вручну, використовуючи віночок або вилку (не блендер). В результаті тісто має вийти однорідним, що нагадує масу для оладок. Наприкінці приготування додайте щіпку ванілі.
- Розігрійте духовку до 180 °C. Вилийте тісто в підготовлену та змащену форму. Випікайте 30 хвилин, не відкриваючи дверцята. Якщо необхідно, дайте пирогу «дійти» у вимкненій духовці ще п’ять хвилин.
Читайте також: Ніжний , повітряний і дуже ароматний: печем бісквітний рулет всього за 15 хвилин