Середа, 4 Грудня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяВисокий, м'який та вологий бісквіт, який завжди і у всіх виходить: секрет...

Високий, м’який та вологий бісквіт, який завжди і у всіх виходить: секрет в одному компоненті

Этот материал также доступен на русском языке
Такий бісквіт у вас точно вийде високим та пишним, а ще завдяки секретному компоненту – м'яким та вологим.

Секретом є особливий інгредієнт: це не щось дороге і спеціалізоване, а звичайний кефір, змішаний із содою.

Читайте також: Бісквіт за 7 хвилин: так швидко ви ще точно не готували – найпростіший рецепт повітряного пирога

Інгредієнти:

  • 4 курячі яйця;
  • 1 склянка цукру;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 0,5 склянки кефіру;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • 50 г рослинної олії;
  • щіпка ваніліну та щіпка солі.

Приготування:

  1. У глибокій мисці збийте яйця з додаванням щіпки солі до збільшення об’єму в 2-3 рази. Це займе щонайменше п’ять хвилин. Поступово додавайте цукор, продовжуючи збивати, доки не отримаєте міцні піки.
  2. Невелику кількість кефіру злегка підігрійте і додайте соду, добре перемішайте. В результаті кефір збільшиться в обсязі вдвічі. Саме цей інгредієнт робить бісквіт повітряним та пористим, завдяки чому пиріг завжди виходить чудовим.
  3. З’єднайте яєчну масу з кефіром, додайте олію, а потім акуратно введіть просіяне борошно.Перемішайте всі інгредієнти вручну, використовуючи віночок або вилку (не блендер). В результаті тісто має вийти однорідним, що нагадує масу для оладок. Наприкінці приготування додайте щіпку ванілі.
  4. Розігрійте духовку до 180 °C. Вилийте тісто в підготовлену та змащену форму. Випікайте 30 хвилин, не відкриваючи дверцята. Якщо необхідно, дайте пирогу «дійти» у вимкненій духовці ще п’ять хвилин.

Читайте також: Ніжний , повітряний і дуже ароматний: печем бісквітний рулет всього за 15 хвилин

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні