А ще пояснимо, чому експерти не радять запивати хурму водою.
Як обрати смачну хурму
Солодкий і нев’яжучий смак має сорт Корольок, а також гібрид Шарон. Зовні ці плоди важко відрізнити від звичайних сортів хурми, тому звертайте увагу на етикетку або запитуйте продавців.
Читайте також: Медики розповіли, за яких хвороб протипоказана хурма
Також максимально смачними і мінімально терпкими будуть стиглі плоди інших сортів. Щоправда найбільш в’яжучі відчуття отримуємо від їхньої шкірки. Але саме у шкірці сконцентрована найбільша кількість корисних речовин. Тому не варто від неї відмовлятися. Існують способи зменшити її терпкий смак.
Як позбутися терпкості хурми
Таніни – це дубильні речовини, які містяться в шкірці хурми і надають їй терпкий смак. Щоб мінімізувати цей ефект, можна скористатися однією з дієвих порад.
- Покладіть хурму в теплу воду близько 40 градусів на 30 хвилин.
- Заморожуйте плід у морозильній камері. Коли хурма розмерзнеться, терпкою не буде. Адже дубильні речовини за таких умов руйнуються.
- Укладіть хурму в один пакет із яблуками, бананами або помідорами. Ці плоди виділяють газ етилен, завдяки якому хурма швидше дозріває.