Це не «Медовик», а медовий пиріг, його можна розрізати на коржі та перемазати будь-яким кремом, а можна насолоджуватися медовим смаком повітряного, м’якого та вологого пирога.
Раніше ми розповідали, як приготувати “Медовик” на сковороді.
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 1 склянка цукру;
- 2-3 ст. ложки меду;
- 1 склянка кефіру;
- 2 ст. ложки рослинної олії;
- 1 ч. ложка соди, погашена оцтом;
- 10-12 ст. ложок борошна;
- горіхи – за смаком.
Приготування:
- Яйця потрібно збити з цукром до освітлення маси, додати мед, кефір, олію та соду, погашену оцтом, все ретельно перемішати.
- Просіяти борошно і додати в суміш, перемішати до однорідності.
- Горіхи подрібнити і додати в тісто. Саме тісто має вийти не дуже густим, за консистенцією як сметана.
- Вилити тісто у форму для випікання, змащену олією та відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
- Готовність медовика можна перевірити дерев’яною шпажкою.
Читайте також: