Вівторок, 26 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩо приготувати на Різдвяний піст: минтай з апельсином у духовці відкриє для...

Що приготувати на Різдвяний піст: минтай з апельсином у духовці відкриє для вас новий смак

Этот материал также доступен на русском языке
В останній місяць осені розпочинається Різдвяний піст. За новоюліанським календарем він триває з 15 листопада до 24 грудня, а за юліанським — з 28 листопада до 6 січня 2025 року.

Багато хто вважає піст часом обмежень, але це також можливість відкриття нових смаків та цікавих страв.

Минтай з апельсином у духовці

Інгредієнти:

  • Минтай — 2 штуки,
  • апельсин — 1 штука,
  • оливкова олія — 2 столові ложки,
  • спеції та приправи — 2 чайні ложки,
  • прованські трави — 2 чайні ложки.

Приготування:

  1. Натерти рибу олією, спеціями та травами. Залишити на 10-20 хвилин.
  2. Потім з боку шкірки надрізати рибу поперек на порційні шматки, але не до кінця.
  3. Нарізати апельсин кружечками і викласти у надрізи.
  4. Вкласти рибу в кулінарний рукав. Проколоти рукав голкою в кількох місцях.
  5. Запікати рибу в духовці 30-40 хвилин при 180 градусах.

Якщо хочете, щоб запечений минтай зарум’янився, останні 10 хвилин запікайте з розрізаним рукавом.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні