У меленій каві більше антиоксидантів
Попри те, що кавові гурмани не дуже доброзичливо ставляться до розчинної кави, вона має свої переваги. За словами виконавчого директора Британської кавової асоціації Пола Рука, така кава містить більше антиоксидантів, які захищають клітини від пошкодження.
Раніше ми розповідали, що корисніше кава або чай.
Але в той же час розчинна кава містить більше кофеїну та токсичного акриламіду. Останній відносять до речовин, які можуть спричинити розвиток онкологічних хвороб. Тому не слід перевищувати нормальну дозу випитої розчинної кави.
Фільтр-кава – для здоров’я серця
Таку каву готують, пропускаючи напій через паперовий або металевий фільтр у аеропресі чи фільтр-кавомашині. Результати дослідження норвезьких вчених свідчать, що у людей, які п’ють фільтр-каву значно нижчий показник захворювань серцево-судинної системи та смерті від них.
Еспресо – для здоров’я мозку
Через дрібно змелені обсмажені кавові зерна пропускають воду – так готують каву еспресо. Зазвичай, і американо, і капучіно і лате, які купуєте у кав’ярні готують на основі еспресо. Науковці університету Верони виявили, що еспресо запобігає накопиченню токсичного білка тау, який є одним із провокуючих чинників розвитку хвороби Альцгеймера.
Кава колд брю – для тонкої талії
Це вид кави холодного заварювання. Спочатку зерна замочують у воді кімнатної температури на добу. Напій виходить менш гіркий, тому до нього рідше додають підсолоджувачі. Додавання молока, вершків, цукру або сиропу збільшує кількість калорій у каві. Тому для людей, які стежать за своєю вагою та фігурою, вони небажані.
Читайте також: