Для цього пирога вам знадобиться склянка кефіру та трохи улюбленого варення.
Раніше ми розповідали, як спекти торт “Медовик” на сковороді.
Інгредієнти:
- 1 склянка кефіру (200 мл);
- 250 г борошна (1,5 склянки);
- 2 яйця;
- 1 ч. л. соди;
- 200 г цукру (1 склянка);
- варення або джем.
Приготування:
- У глибокій тарілці яйця змішуємо з цукром і перебиваємо віночком до однорідності.
- Вливаємо кефір кімнатної температури, додаємо соду та перемішуємо.
- Вводимо частинами просіяне борошно і ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
- Форму для випікання застилаємо пергаментом і змащуємо маслом та виливаємо в неї тісто. Розрівнюємо по дну і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин.
- Дістаємо готовий корж із духовки, даємо йому охолонути, а потім розрізаємо на дві половини.
- Беремо будь-яке варення і змащуємо щедро одну половину, другою накриваємо зверху. За бажанням зверху пиріг можна посипати цукровою пудрою.
- Нарізаємо пиріг на порційні шматочки і насолоджуємося легким та швидким десертом.
Замість варення можна використовувати крем – сметанний чи заварний.
Вас також можуть зацікавити новини: