Понеділок, 18 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗ'їдається вмить: найніжніша айва в духовці з печінкою - незвичайне та дуже...

З’їдається вмить: найніжніша айва в духовці з печінкою – незвичайне та дуже смачне поєднання

Этот материал также доступен на русском языке
Зараз у повному розпалі сезон айви. З цих плодів можна приготувати найрізноманітніші страви. Пропонуємо до вашої уваги айву, запечену в духовці.

Інгредієнти:

  • айва – 4 штуки;
  • печінка куряча – 400 грамів;
  • цибуля – 2 штуки;
  • гарбуз (м’якоть) – 100 грамів;
  • твердий сир – 80 грамів;
  • масло вершкове – 40 грамів;
  • спеції та сіль – за смаком.

Приготування:

  1. Промити печінку та відварити у слабосоленій воді 5 хвилин.

Охолодити печінку без води, потім натерти на тертці.

  1. Очистити гарбуз від шкірки та нарізати маленькими кубиками.
  2. Розрізати айву навпіл від хвостика донизу. З кожної половинки плода за допомогою чайної ложки вискоблити м’якоть та насіння, залишивши стінки завтовшки близько одного сантиметра. Дрібно порубати м’якоть.
  1. У глибокій мисці з’єднати печінку, гарбуз, цибулю (попередньо нарізати кубиками), м’якоть айви, сіль та спеції.
  2. Щільно заповніть гарбузово-печінковою начинкою кожну половинку айви.
  3. Поставити фаршировану айву у форму і покласти на внутрішню частину шматочок масла.
  4. Налити у форму води на один сантиметр висоти посудини.
  5. Запікайте фаршировану айву в духовці при 220 градусах 20 хвилин.
  6. Потім треба присипати начинку натертим сиром і запікати при 180 градусах ще 20 хвилин.
  1. Кілька разів полити айву соком, що виділився.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні