З капусти можна готувати безліч смачних і корисних страв. Наприклад, румунську запіканку, апетитні курячі рулетики, насичений осінній суп і навіть чіпси.
Кульки з квашеної капусти і картоплі
Інгредієнти
Картопля середнього розміру — 3 штуки, квашена капуста — 150 грамів, яйце — 1 штука, панірувальні сухарі — 30 грамів (ще залишити для обвалювання), перець чорний мелений — ⅓ чайної ложки, солодка паприка — ⅓ чайної ложки, олія та сіль — за смаком.
Приготування
- Відварити картоплю в злегка підсоленій воді за 15-20 хвилин.
- Злити рідину. Трішки остудити картоплю і розім’яти товкачем.
- Віджати квашену капусту, щоб прибрати зайву вологу, і подрібнити ножем, якщо вона нашаткована надто крупно.
- Змішати картоплю, капусту, злегка збите яйце, панірувальні сухарі, сіль, перець і паприку. Сформувати кульки.
- Насипати панірувальні сухарі на плоску тарілку. По черзі катати овочеві кульки по сухарях, щоб рівномірно покрити паніровкою.
- У глибокій сковорідці або каструлі розігріти олію на середньому вогні.
Викладати кульки в один шар і обсмажувати до рум’яності.