Субота, 16 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяОсінній гарбузовий пиріг з горіхами: рецепт, який підкорить усіх

Осінній гарбузовий пиріг з горіхами: рецепт, який підкорить усіх

Этот материал также доступен на русском языке
Гарбузовий пиріг з горіхами — ідеальний осінній десерт, який додає затишку та тепла навіть у найпрохолодніші дні.

Раніше ми писали про сирну запіканку з гарбузом: ніжне поєднання класичної запіканки та легкості суфле.

Цей рецепт з ніжною начинкою змусить полюбити гарбуз навіть тих, хто раніше його уникав.

Інгредієнти

Для основи:

  • 250 г пшеничного борошна,
  • 120 г охолодженого вершкового масла,
  • 1 яйце,
  • 1 ст. л води,
  • дрібка солі.

Для начинки:

  • 0,5 кг очищеного гарбуза,
  • 2 яйця,
  • сік та цедра половини лимона,
  • 100 г рідкого натурального меду,
  • 150 г волоських горіхів.
  • ½ ч. л меленої кориці.

Приготування

  1. Гарбуз: Очистіть гарбуз і запікайте його в духовці при максимальній температурі близько 40 хвилин.
  2. Основа: Просійте борошно, додайте сіль, наріжте вершкове масло і перетріть до стану крихти. Додайте яйце і воду, вимісіть тісто. Викладіть тісто у форму для випікання, зробіть бортики і кілька отворів на дні. Поставте в холодильник на 15 хвилин, а потім випікайте основу 15 хвилин при 180°C.
  3. Начинка: Підсушіть горіхи на сковорідці та порубайте їх. Гарбуз збийте міксером до стану пюре, додайте лимонний сік і цедру, мед, горіхи, корицю і збиті яйця.
  4. Вилийте начинку на основу і випікайте ще 30 хвилин при 180°C.

Пиріг подавайте після повного охолодження, прикрасивши шматочками горіхів і поливши медом.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні