П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємося до свят: качка, запечена у рукаві

Готуємося до свят: качка, запечена у рукаві

Этот материал также доступен на русском языке
Будь-який святковий стіл прикрасить ніжна та ароматна качка із золотистою хрусткою скоринкою. І будь-яка буденна вечеря перетвориться на свято, якщо ви підете нашому рецепту і запечете качку в рукаві.

Качка, запечена у рукаві

Інгредієнти

Качка – 1 тушка вагою приблизно 2½ кг, апельсин – 1 шт., яблука – 4-6 шт., часник – 3 зубчики, соєвий соус – 100 мл, мед – 1 столова ложка, сіль та чорний мелений перець – за смаком.

Приготування

  • Дрібною терткою зняти цедру з апельсина, намагаючись не торкатися білого шару. Потім з м’якоті апельсина вичавити сік. Часник пропустити через прес. Додати соєвий соус та мед, перемішати.

  • Качку вимити, видалити надлишки жиру і сальні залози, що знаходяться над хвостом. Кінчики крил можна видалити або загорнути у фольгу перед запіканням, щоб вони не згоріли.

  • Натерти птицю сіллю і перцем зовні та всередині, залити маринадом, закрити харчовою плівкою і прибрати у холодильник на 24 години. За цей час треба кілька разів перевернути птицю.

  • Дістати качку з холодильника, нафарширувати нарізаними яблуками і скріпити шкіру зубочисткою, щоб начинка залишилася всередині.

  • Помістити птицю в рукав для запікання, зав’язати його з обох боків і зробити кілька проколів зубочисткою.

  • Перекласти качку на деко і поставити в розігріту до 230 градусів духовку. Через 10 хвилин знизити температуру до 180 градусів і запікати ще приблизно 2 години (час приготування може змінюватись залежно від ваги качки).

  • Акуратно розрізати рукав, полити качку жиром, що виділився при запіканні, і запікати ще 7-10 хвилин.

 Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні