П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРозлетяться за одну мить: готуємо швидке хачапурі на кефірі із сиром

Розлетяться за одну мить: готуємо швидке хачапурі на кефірі із сиром

Этот материал также доступен на русском языке
Це найпростіший рецепт улюбленої грузинської випічки – обов'язково спробуйте.

Спробуйте приготувати хачапурі не зовсім за класичним рецептом. Повірте, це приголомшливий смак, але готується такий корж набагато простіше і швидше.

Раніше ми розповідали, як приготувати ліниву самсу.

Інгредієнти:

  • Сулугуні – 300 г
  • Кефір – 200 мл
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор – 1 ч. ложка
  • Яйце – 1 штука
  • Рослинна олія – 1 ст. ложка
  • Борошно – 360 г
  • Сода – ½ ч. ложки
  • Вершкове масло – 2 ст. ложки

Приготування:

  1. Натираємо сулугуні на великій тертці.
  2. Кефір змішуємо з сіллю, цукром, яйцем та олією до однорідності.
  3. Борошно просіваємо та з’єднуємо з содою. Всипаємо борошно до рідких інгредієнтів і замішуємо м’яке тісто.
  4. Розділяємо тісто на чотири рівні частини. Кожну частину тіста розкочуємо в невеликий товстий коржик, у центр якого викладаємо сир. Збираємо та защипуємо краї коржів.
  5. Руками обережно розтягуємо заготовки. Повинні вийти круглі хачапурі завтовшки 5-7 мм.
  6. Випікаємо хачапурі на сухій розігрітій сковороді під кришкою по 5-6 хвилин із кожного боку. Змащуємо готові хачапурі вершковим маслом.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні