Спробуйте приготувати хачапурі не зовсім за класичним рецептом. Повірте, це приголомшливий смак, але готується такий корж набагато простіше і швидше.
Раніше ми розповідали, як приготувати ліниву самсу.
Інгредієнти:
- Сулугуні – 300 г
- Кефір – 200 мл
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор – 1 ч. ложка
- Яйце – 1 штука
- Рослинна олія – 1 ст. ложка
- Борошно – 360 г
- Сода – ½ ч. ложки
- Вершкове масло – 2 ст. ложки
Приготування:
- Натираємо сулугуні на великій тертці.
- Кефір змішуємо з сіллю, цукром, яйцем та олією до однорідності.
- Борошно просіваємо та з’єднуємо з содою. Всипаємо борошно до рідких інгредієнтів і замішуємо м’яке тісто.
- Розділяємо тісто на чотири рівні частини. Кожну частину тіста розкочуємо в невеликий товстий коржик, у центр якого викладаємо сир. Збираємо та защипуємо краї коржів.
- Руками обережно розтягуємо заготовки. Повинні вийти круглі хачапурі завтовшки 5-7 мм.
- Випікаємо хачапурі на сухій розігрітій сковороді під кришкою по 5-6 хвилин із кожного боку. Змащуємо готові хачапурі вершковим маслом.
Вас також можуть зацікавити новини: