П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНова страва на вашій кухні: полента по-італійськи

Нова страва на вашій кухні: полента по-італійськи

Этот материал также доступен на русском языке
Красива, смачна та дуже корисна кукурудзяна крупа поступово займає своє заслужене місце на українській кухні.

Вона цілком може замінити гречку або рис як гарнір. При цьому у наших сусідів у Молдові та Румунії з неї готують у великій кількості улюблену мамалигу. Уславлений гуцульський банош теж вариться саме з кукурудзяної крупи.

Сьогодні ми познайомимося із рецептом італійської поленти. Поленту неодмінно варто приготувати, щоб зробити різноманітність у своє харчування.

Полента по-італійськи

Інгредієнти

Кукурудзяна крупа — 1 повна склянка, вода або бульйон (курячий, м’ясний або овочевий) — 4 склянки, сіль дрібного помелу — 1,5 чайної ложки, вершкове масло — 2 столові ложки, твердий сир тертий — 50 грамів.

Приготування

  • Воду влити в каструлю, всипати сіль і довести до кипіння.
  • У киплячу воду всипати кукурудзяну крупу.
  • Всипаючи, постійно помішувати, щоб не було грудочок.
  • Коли каша закипить, зменшити вогонь і готувати, постійно помішуючи, близько трьох хвилин.
  • Потім накрити каструлю кришкою і готувати ще 30 хвилин.

Важливо кашу перемішувати кожні 4-5 хвилин. У готової поленти крупинки м’які, а сама вона кремоподібна.

  • Зняти каструлю з плити.
  • Додати вершкове масло, перемішати.
  • Всипати тертий сир і ще раз добре вимішати.
  • Накрити каструлю з готовою полентою кришкою і залишити на 5-10 хвилин.
  • Кашу перемішати, полити вершковим маслом і посипати тертим сиром. Прикрасити зеленню.

Також полента чудово поєднується з різними соусами, такими як томатний або грибний.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні