Вона цілком може замінити гречку або рис як гарнір. При цьому у наших сусідів у Молдові та Румунії з неї готують у великій кількості улюблену мамалигу. Уславлений гуцульський банош теж вариться саме з кукурудзяної крупи.
Сьогодні ми познайомимося із рецептом італійської поленти. Поленту неодмінно варто приготувати, щоб зробити різноманітність у своє харчування.
Полента по-італійськи
Інгредієнти
Кукурудзяна крупа — 1 повна склянка, вода або бульйон (курячий, м’ясний або овочевий) — 4 склянки, сіль дрібного помелу — 1,5 чайної ложки, вершкове масло — 2 столові ложки, твердий сир тертий — 50 грамів.
Приготування
- Воду влити в каструлю, всипати сіль і довести до кипіння.
- У киплячу воду всипати кукурудзяну крупу.
- Всипаючи, постійно помішувати, щоб не було грудочок.
- Коли каша закипить, зменшити вогонь і готувати, постійно помішуючи, близько трьох хвилин.
- Потім накрити каструлю кришкою і готувати ще 30 хвилин.
Важливо кашу перемішувати кожні 4-5 хвилин. У готової поленти крупинки м’які, а сама вона кремоподібна.
- Зняти каструлю з плити.
- Додати вершкове масло, перемішати.
- Всипати тертий сир і ще раз добре вимішати.
- Накрити каструлю з готовою полентою кришкою і залишити на 5-10 хвилин.
- Кашу перемішати, полити вершковим маслом і посипати тертим сиром. Прикрасити зеленню.
Також полента чудово поєднується з різними соусами, такими як томатний або грибний.
Читайте також: