Суп з лисичками
Інгредієнти
Гриби лисички — 500 грамів, курячий бульйон або вода — 1,5 літра, цибуля — 1 штука, морква — 1 штука, картопля — 4 штуки, масло вершкове — 1 столова ложка, лавровий лист, сіль, перець чорний мелений, зелень та сметана — за смаком.
Приготування
- Лисички добре промити, почистити і нарізати шматочками. Залити холодною водою і варити 20 хвилин.
- Тим часом цибулю та моркву почистити: цибулю – подрібнити, моркву – натерти. У сковороді розтопити вершкове масло і пасерувати (швидко обсмажити) цибулю з морквою до м’якості.
- Додати лисички, посолити, поперчити і смажити 10 хвилин, періодично помішуючи.
- Тим часом картоплю почистити і нарізати кубиками.
- У каструлі закип’ятити воду (1,5 літра) і покласти в неї кубики картоплі, смажені лисички з овочами та лавровий лист (1 штука).
- Довести до кипіння, посолити і варити ще 10 хвилин.
Вийняти лавровий лист, додати в суп сметану та зелень.
Читайте також: