П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо суп з лисичками: на аромат збігуться сусіди

Готуємо суп з лисичками: на аромат збігуться сусіди

Этот материал также доступен на русском языке
Настали холодні дні, і саме час приготувати суп зі свіжими лисичками. Цей ароматний суп спокусить навіть скептиків грибних страв. 

Суп з лисичками

Інгредієнти

Гриби лисички — 500 грамів, курячий бульйон або вода — 1,5 літра, цибуля — 1 штука, морква — 1 штука, картопля — 4 штуки, масло вершкове — 1 столова ложка, лавровий лист, сіль, перець чорний мелений, зелень та сметана — за смаком.

Приготування

  • Лисички добре промити, почистити і нарізати шматочками. Залити холодною водою і варити 20 хвилин.
  • Тим часом цибулю та моркву почистити: цибулю – подрібнити, моркву – натерти. У сковороді розтопити вершкове масло і пасерувати (швидко обсмажити) цибулю з морквою до м’якості.
  • Додати лисички, посолити, поперчити і смажити 10 хвилин, періодично помішуючи.
  • Тим часом картоплю почистити і нарізати кубиками.
  • У каструлі закип’ятити воду (1,5 літра) і покласти в неї кубики картоплі, смажені лисички з овочами та лавровий лист (1 штука).
  • Довести до кипіння, посолити і варити ще 10 хвилин.

Вийняти лавровий лист, додати в суп сметану та зелень.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні