Вівторок, 5 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЩоб не зіпсувати страву: що допоможе швидко зняти плівку з печінки

Щоб не зіпсувати страву: що допоможе швидко зняти плівку з печінки

Этот материал также доступен на русском языке
Печінку перед приготуванням рекомендується покласти на годину в холодну воду, потім віджати кров, зняти плівку, що покриває її, і видалити жовчні протоки.

Як швидко зняти плівку з печінки?

1. Бланшування. Опустіть печінку на кілька секунд у киплячу воду, а потім у холодну. Після цього плівка легко знімається.

2. Щоб плівка не вислизала з рук, захопіть її край паперовим рушником і тягніть за цей край.

3. Покладіть печінку в морозильник на 15 хвилин. Плівка стане твердішою і її буде легше зняти.

4. Обережно просуньте ложку або лопатку між плівкою та печінкою, щоб відокремити плівку.

Що ще?

Щоб страва з печінки була м’якою, крім плівки, видаляйте трубочки та сполучну тканину. А щоб печінка не прилипала до дошки, змастіть її рослинною олією.

Також не забувайте вимочувати печінку, це допомагає прибрати зайву кров та неприємний запах. Вимочують зазвичай у воді, молоці або оцтовому розчині.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні