Раніше ми давали рецепт соковитих котлет без грама м’яса.
А зараз пропонуємо цікавий рецепт приготування котлет з м’ясного фаршу – з квашеною капустою, грибами та сметаною. Печериці попередньо обсмажити з цибулею, а потім пропустити через м’ясорубку разом з квашеною капустою і замоченим у молоці білим хлібом і змішати з м’ясним фаршем. Капуста та гриби не тільки перетворять смак готових м’ясних котлет, а й допоможуть зробити їх дуже соковитими!
Інгредієнти
- Фарш м’ясний (у мене свино-яловичий) – 450 г
- Печериці – 200 г
- Капуста квашена – 150 г
- Цибуля ріпчаста (невелика) – 80 г (1 шт.)
- Часник (великий) – 8 г (1 зубчик)
- Хліб білий – 100 г
- Сметана жирністю 20% – 1 ст. ложка
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 120 мл
- Сіль – 0,5 ч. ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений – щіпка (за смаком)
- Сухарі панірувальні – 80 г
- Олія соняшникова (для смаження) – 75 мл (5 ст. ложок)
Приготування:
- З капелюшків печериць зніміть шкірку, з ніжок зчистіть забруднення. Наріжте гриби крупно (я розрізала на четвертинки).Цибулю очистіть та наріжте середніми шматочками.
- Розігрійте сковороду зі олією (2 ст. ложки) і перекладіть туди гриби та цибулю. На сильному вогні обсмажте гриби із цибулею 5-7 хвилин, часто перемішуючи.
- Обсмажені гриби з цибулею перекладіть у миску і залиште остигати.
- Білий хліб розламайте на великі шматочки, залийте молоком і залиште на 5 хвилин.
- Квашену капусту відіжміть від соку. Видаліть горошини перцю та лавровий лист, якщо є.
- У миску перекладіть м’ясний фарш. Часник очистіть та пропустіть через прес у миску з фаршем.
- Туди ж пропустіть через м’ясорубку гриби з цибулею, квашену капусту та віджатий від молока хліб.
- Вбийте в миску яйце, додайте сметану, чорний мелений перець і сіль (враховуйте солоність капусти).
- Фарш для котлет добре вимішайте.
- У миску насипте панірувальні сухарі. Змоченими у воді руками сформуйте круглі котлетки з фаршу і обваляйте їх у сухарях.
- Розігрійте сковороду з|із| соняшниковою олією (2-3 ст. ложки) і викладіть туди котлети.
- Обсмажте котлети на сильному вогні по 4-5 хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки. Аналогічно обсмажте наступну партію котлет, додавши за потреби олію.
- Паралельно увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів (котлети до готовності доведемо в духовці).
- У такий спосіб обсмажте всі котлети. Обсмажені котлети перекладіть у форму для запікання та поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин.
Подавайте котлети у гарячому вигляді з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!
Вас також можуть зацікавити новини: