Саме морква дає кексу соковитість та м’якість. Обов’язково спробуйте!
Раніше ми розповідали, як приготувати ягідний кекс.
Десерт виходить насиченим, з хрусткими горіхами і теплим ароматом спецій, пише Ехргеѕѕ.
Інгредієнти:
- 4 яйця;
- 225 г цукру;
- 200 мл молока;
- 200 мл рослинної олії;
- 300 г борошна;
- 20 г розпушувача;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 1 склянка подрібнених горіхів;
- 2 склянки тертої моркви на дрібній тертці;
- 1 ч. ложка кориці.
Приготування:
- Вбийте яйця в глибоку миску, всипте цукор і збийте до білої піни.
- Влийте масло та молоко і продовжуйте збивати.
- Просійте борошно разом з розпушувачем і введіть у рідку суміш, всипте ванільний цукор, корицю. Ретельно розмішайте.
- Додайте подрібнені горіхи та моркву, акуратно перемішайте.
- Вилийте тісто у форму для запікання, змащену олією і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте протягом 25-30 хвилин.
- Зверху готовий кекс можна посипати цукровою пудрою.
Читайте також: