Понеділок, 28 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯблучний крамбл - ніжний пиріг, що тане в роті та вимагає мінімум...

Яблучний крамбл – ніжний пиріг, що тане в роті та вимагає мінімум зусиль в приготуванні

Этот материал также доступен на русском языке
За незвичайною назвою "крамбл" ховається варіант усім добре відомого та улюбленого тертого пирога. Але незважаючи на це, своєї ніжності та привабливості для кулінарів він не втрачає через основний компонент – яблука та простоту. Спробуйте!

Яблучний крамбл

Яблучний крамбл – традиційна страва британської кухні. Проте, як розповідають, придумав крамбл не шеф-кухар, а англійські домогосподарки під час Другої світової війни, коли продуктів для випічки було, м’яко кажучи, обмаль.

Взагалі, крамбл, дуже нескладна страва. В основі – крихти (їх можна зробити з черствого хліба або сухої вівсянки) та начинка, і необов’язково з яблук, можна взяти ягоди, ревінь, варення – що є під рукою.

Інгредієнти

Борошно — 140 грамів, яблука — 2 штуки, цукор — 190 грамів, вершкове масло — 180 грамів, лимон — ½ штуки, імбир мелений — 0,5 чайної ложки, кориця мелена — 0,5 чайної ложки, рослинна олія — 10 грамів.

Приготування

  • Охолоджене вершкове масло натерти на крупній тертці й помісти в глибоку миску.
  • Додати 110 грамів пшеничного борошна, 90 грамів цукру, корицю й імбир. Перемішати до однорідної маси.
  • Загорнути тісто в харчову плівку й покласти на 30 хвилин у морозильну камеру.
  • Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати кубиками. Для приготування крамбла обирайте тверді сорти яблук, які не розпадаються при термічній обробці.
  • Очищені яблука збризнути лимонним соком, щоб зберегти свіжість і колір. Додати до них весь цукор і 30 грамів борошна. Ретельно перемішати.
  • Форму для запікання змастити олією і викласти яблучну начинку.
  • Дістати тісто з морозилки, натерти його на крупній тертці й рівномірно розподілити поверх яблук.
  • Поставити пиріг у розігріту до 180 градусів духовку й випікати 45–60 хвилин. Готовність визначити за золотистою скоринкою та м’якістю яблук.

 Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні