Раніше ми писали, як приготувати кекси на основі гарбуза.
Ми підготували для вас простий рецепт гарбузової каші з пшоном, який легко повторити вдома. У матеріалі ви знайдете рекомендації з вибору інгредієнтів, секрети приготування та поради, як зробити кашу ще смачнішою і поживнішою. Ця страва обов’язково стане улюбленою у вашій родині!
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза
- 200 г пшона
- 1 л молока
- 4 ст. ложки цукру
- 1 паличка кориці
- 100 г вершкового масла
- Дрібка солі
Приготування:
- Підготовка гарбуза: Очистьте від шкірки й насіння, наріжте кубиками.
- Пшоно: Промийте пшоно під проточною водою кілька разів і залийте окропом на кілька хвилин.
- Приготування каші: У каструлі доведіть молоко до кипіння, додайте гарбуз, цукор, сіль та паличку кориці. Варіть 20 хвилин на середньому вогні.
- Додайте пшоно: Висипте промите пшоно в каструлю й варіть ще 30 хвилин на повільному вогні, доки пшоно стане м’яким і вбере всю рідину.
- Завершення: Додайте вершкове масло та перемішайте.
Подача:
Подавайте кашу гарячою або теплою, прикрасьте родзинками, свіжими ягодами, горіхами або медом. Смакуватиме ідеально з ранковою кавою чи вечірнім чаєм.
Вас також можуть зацікавити новини: