Понеділок, 21 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНе всі вміють правильно смажити гриби: про які нюанси потрібно пам'ятати

Не всі вміють правильно смажити гриби: про які нюанси потрібно пам’ятати

Этот материал также доступен на русском языке
Що потрібно знати, щоб ви отримали смачні смажені, а не парені гриби? Все дуже просто, але саме ці деталі ми часто й не беремо до уваги.

Як правильно смажити гриби

  •  Вибирайте лише свіжі гриби.

Не купуйте їх про запас, краще – в день приготування. Якщо гриби трохи перетримати, вони темніють або покриваються слизом.

  • Не рекомендується мити печериці, оскільки вони швидко вбирають вологу.

Але якщо гриби дуже брудні, їх можна вимити, обсушити і одразу готувати.

Не дуже забруднені гриби краще очистити щіткою. Під час приготування вони не будуть водянистими і збережуть форму.

  • Смажте гриби у великій сковороді або порціями на сильному вогні.

Гриби містять багато вологи, тому потрібен простір, щоб вода швидше випаровувалася, а гриби добре підсмажилися.

Готуйте спочатку на сухій сковороді, через 5-7 хвилин додайте вершкове масло або олію, трави і спеції.

Також врахуйте, що гриби чудово поєднуються з рослинною олією, яка допомагає розкрити їхній смак, а вершкове масло робить їх ніжнішим і надає приємного аромату.

До грибів можна додати соус барбекю, соєвий соус, бальзамічний оцет, цибулю-шалот (подовжену форму цибулі) та овочеві приправи.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні