Раніше ми приводили рецепт торт «Монастирська хата».
Існує багато різних рецептів мафінів. Сьогодні пропоную приготувати мафіни з морквою.
Інгредієнти:
- 150 г вершкового масла,
- 150 г цукру,
- 3 яйця,
- Сік і цедра половини апельсина,
- Півсклянки борошна,
- 150 г будь-яких горіхів,
- 1 морква (приблизно 150 г),
- 1 ч. л. соди,
- 0,7 год. л. лимонна кислота,
- Кориця, мелений імбир, ваніль,
- 2 ст. л. маскарпоне,
- цукрова пудра, лимонний сік.
Підготовка:
- Масло збити з цукром і жовтками, окремо збити білки з сіллю, з’єднати дві маси. Додайте цедру і сік апельсина, продовжуйте збивати.
- Додати подрібнені волоські горіхи, терту моркву, спеції, соду з лимонною кислотою і провіяне борошно. Акуратно вимісити, зберігаючи пишноту.
- Наповнити тістом формочки для кексів і поставити в розігріту до 180-190 С духовку. Після запікання приблизно 30 хвилин можна перевірити готовність зубочисткою.
- Готові мафіни потрібно покрити глазур’ю. Для цього змішайте сир маскарпоне, цукрову пудру і лимонний сік. Ви можете регулювати густоту останніх двох інгредієнтів. Остиглі мафіни необхідно покрити глазур’ю і прикрасити волоськими горіхами.
Приємного апетиту!
Вас також можуть зацікавити новини: