Субота, 19 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТакі мафіни ви ще не готували – у тісто кладуть простий овоч...

Такі мафіни ви ще не готували – у тісто кладуть простий овоч і це так смачно

Этот материал также доступен на русском языке
Мафін - американський варіант кексу, маленька кругла або овальна випічка, переважно солодка, до складу якої входять різноманітні начинки, у тому числі фрукти. Зазвичай мафін міститься в долоні дорослої людини.

Раніше ми приводили рецепт торт «Монастирська хата».

Існує багато різних рецептів мафінів. Сьогодні пропоную приготувати мафіни з морквою.

Інгредієнти:

  • 150 г вершкового масла,
  • 150 г цукру,
  • 3 яйця,
  • Сік і цедра половини апельсина,
  • Півсклянки борошна,
  • 150 г будь-яких горіхів,
  • 1 морква (приблизно 150 г),
  • 1 ч. л. соди,
  • 0,7 год. л. лимонна кислота,
  • Кориця, мелений імбир, ваніль,
  • 2 ст. л. маскарпоне,
  • цукрова пудра, лимонний сік.

Підготовка:

  1. Масло збити з цукром і жовтками, окремо збити білки з сіллю, з’єднати дві маси. Додайте цедру і сік апельсина, продовжуйте збивати.
  2. Додати подрібнені волоські горіхи, терту моркву, спеції, соду з лимонною кислотою і провіяне борошно. Акуратно вимісити, зберігаючи пишноту.
  3. Наповнити тістом формочки для кексів і поставити в розігріту до 180-190 С духовку. Після запікання приблизно 30 хвилин можна перевірити готовність зубочисткою.
  4. Готові мафіни потрібно покрити глазур’ю. Для цього змішайте сир маскарпоне, цукрову пудру і лимонний сік. Ви можете регулювати густоту останніх двох інгредієнтів. Остиглі мафіни необхідно покрити глазур’ю і прикрасити волоськими горіхами.

Приємного апетиту!

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні