Четвер, 21 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяОсіннє капустяне меню: оригінальні рецепти з броколі - користь для кісток та...

Осіннє капустяне меню: оригінальні рецепти з броколі – користь для кісток та імунітету

Этот материал также доступен на русском языке
У жовтні починається сезон брюссельської та цвітної капусти, а також капусти броколі. Ці овочі не тільки надають яскравих кольорів осінньому меню, а й багаті на вітаміни та антиоксиданти, які підтримують здоров'я.

Сьогодні ми розповідаємо про користь капусти броколі та пропонуємо оригінальні рецепти з неї.

Броколі: зміцнює кістки та імунітет

Броколі багата на вітаміни C і K:

  • вітамін C зміцнює імунітет і бореться із запаленнями;

  • вітамін K необхідний для здоров’я кісток і нормалізації кровообігу.

Секрети приготування:

  • промивайте броколі, замочивши її на 10-15 хвилин у воді з сіллю і лимоном. Це допоможе видалити можливі забруднення та шкідників;

  • опустіть броколі в киплячу підсолену воду на 2-3 хвилини, потім швидко перемістіть у холодну воду, щоб зупинити процес готування. Це збереже яскравий колір і хрустку текстуру.

Соковиті котлети

Інгредієнти

Броколі – 400 грамів, твердий сир – 100 грамів, борошно – 4 столові ложки, яйця – 2 штуки, часник – 2 зубчики, кріп, олія, сметана, сіль, чорний мелений перець.

Приготування

  • Відварити броколі в підсоленій воді три хвилини, а потім облити крижаною водою, щоб вона зберегла колір.
  • Подрібнити капусту в блендері. Часник пропустити через прес, твердий сир натерти на середній тертці.
  • Яйця збити вінчиком і додати до крихти з броколі, ретельно перемішати.
  • Вмішати тертий сир, борошно і половину часнику.
  • Розігріти олію і викласти котлетки столовою ложкою.
  • Смажити до появи золотистої скоринки з обох боків.

До котлет подати сметанний соус.

Крем-суп із броколі з вершками

Інгредієнти

Броколі – 500 грамів, вершки 20% – 200 мілілітрів, бульйон курячий – 300 мілілітрів, цибуля – 1 штука, масло вершкове – 30 грамів, горіх мускатний – 1 щіпка, часник і сіль – за смаком.

Приготування

  • Броколі промити і розібрати на суцвіття. Цибулю з часником порізати дрібними кубиками. Стебла броколі подрібнити.
  • Розтопити в сотейнику олію й обсмажити подрібнену цибулю кілька хвилин. Додати до цибулі стебла броколі. Обсмажити разом ще 2-3 хвилини.
  • Викласти сюди суцвіття і подрібнений часник. Додати сіль і спеції.
  • Залити заготовку курячим бульйоном і вершками. Варити 5 хвилин після кипіння, потім подрібнити масу за допомогою блендера.

Суп розлити по тарілках і подати до столу разом із сухариками.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні