П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаРізнеЯк правильно харчуватися восени: чому віддавати перевагу - поради дієтолога

Як правильно харчуватися восени: чому віддавати перевагу – поради дієтолога

Этот материал также доступен на русском языке
Восени в організмі людини спостерігаються різні зміни. У цей час відбувається поступове охолодження повітря, скорочується денний світловий час, зростає вологість, що впливає і на настрій, і на загальний стан. Тому дуже важливе значення восени має збалансоване харчування

Як правильно організувати харчування восени

  1.  Важливо щодня випивати кілька чашок теплого настою із плодів шипшини – це вбереже від різних інфекцій.
  2.  Їжте щодня натщесерце 1 чайну ложечку прополісного меду або меду з квітковим пилком.
  3.  Їжте лимони: додайте у салат лимонний сік, пийте лимонну воду або додавайте лимони в чай.
  4.  Включіть у щоденний раціон до 40 г горіхів.
  5.  Щодня випивайте як обідній аперитив 300-400 мл морквяно-гарбузового соку.
  6.  Мінімум тричі на тиждень їжте салат, в який входять: тертий сирий буряк, морква, яблуко, волоський горіх, родзинки. Це все можна заправляти медово-імбирним соусом або лляною олією.
  7.  Перевірте рівень вітаміну D3. Якщо його організму не вистачає, додайте до раціону жовток, вершкове масло, оселедець, печінку тріски. Або приймайте протягом холодного періоду профілактичний курс вітаміну D3 (дозування погодьте з лікарем).
  8.  Щодня їжте 150 г ягід. Це можуть бути заморожені смородина, чорниця, журавлина, малина, вишня.
  9.  Додайте до страв та напоїв прянощі з антибактеріальними властивостями: чилі, паприка, чорний перець, куркума, імбир, карі, гірчиця, гвоздика, кориця.
  10.  Додавайте в харчування продукти, які містять амінокислоту триптофан: сир, риба, м’ясо, бобові, сир, овес, арахіс, кунжут, кедровий горіх, молоко, йогурт. Це забезпечить вам гарний настрій.

Дієтолог Тетяна Фіалкова

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні