П’ятниця, 11 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниЯк шоколад впливає на наш організм – вчені зробили несподіваний висновок: вас...

Як шоколад впливає на наш організм – вчені зробили несподіваний висновок: вас це здивує

Этот материал также доступен на русском языке
Надмірне вживання солодощів дуже шкідливе для здоров’я. Однак помірні кількості чорного шоколаду можуть стати навіть корисними. Про це свідчать наукові дослідження.

Шоколад знижує ризик смерті від інсульту

Науковий журнал Американського товариства харчування The Journal of Nutrition опублікував результати дослідження, які свідчать, що вживання невеликої кількості чорного шоколаду щодня може знизити рівень холестерину. Водночас знижується тиск, ризик серцево-судинних захворювань та рівень цукру в крові. При цьому Американська академія неврології доводить, що цей продукт також знижує на половину ризик смерті від інсульту. Крім того, аби покращити пам’ять та розвивати мислення достатньо з’їдати кілька кубиків чорного шоколаду раз на тиждень.

Читайте також: Чи можна тримати шоколад у холодильнику – ви будете здивовані, почувши відповідь

При цьому Американська академія неврології доводить, що цей продукт також знижує на половину ризик смерті від інсульту. Крім того, щоб покращити пам’ять та розвивати мислення, достатньо з’їдати кілька кубиків чорного шоколаду раз на тиждень.

Інше дослідження свідчить, що регулярне та помірне вживання чорного шоколаду дає людям почуття щастя. Це пов’язують із психоактивними складовими, що регулюють емоційний стан. Достатньо з’їдати 15 грамів якісного шоколаду на день.

Чим особливий чорний шоколад

Чорний шоколад повинен містити щонайменше 70% какао. Якісний продукт складається тільки з тертого какао, какао-масла і, можливо, невеликої кількості цукру. Дієтологи радять вживати 1-2 шматочки чорного шоколаду після основного прийому їжі.

Читайте також: Чим фарбують шоколад і кому не можна їсти жоден з видів цих ласощів

Перший професор з хімії Парацельс, який жив у епоху Відродження писав: «Все – отрута, усі – ліки; те й інше визначає доза». Шоколад є дуже вдалою ілюстрацією цього правила. Тому вживайте його помірно, щоб не перетворити на шкоду своєму організму.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні