Середа, 9 Жовтня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому в старості болять ноги і як з цим боротися

Чому в старості болять ноги і як з цим боротися

Чим старша людина, тим частіше можна почути скарги на ноги.

З віком багато людей помічають, що довго перебувати на ногах стає дедалі важче. Навіть короткочасні прогулянки або підйом невисокими сходами доставляють сильний дискомфорт, хочеться скоріше сісти і відпочити.

Чому в старості болять ноги

Старіння організму починається з ніг

Згідно з китайською медициною, старіння організму починається з ніг. Зокрема, зі стоп, на яких розташовані активні точки, що відповідають за правильне функціонування усіх органів. І якщо ви мало рухаєтеся та не робите гімнастику чи масаж для стоп, то страждає весь організм.

Треба робити найпростішу гімнастику

Насамперед, треба робити найпростішу гімнастику – ходити на носках, на п’ятах, а також на внутрішньому та зовнішньому боках стопи. Це зміцнює м’язи і кістки ніг, покращує кровообіг, а отже, покращує роботу внутрішніх органів.

Дуже корисним є масаж стоп

Щодня необхідно масажувати стопи.

Один із способів – за допомогою постукування. Удари наносяться акуратно, по подушечці, розташованій під пальцями ніг. Удари мають бути легкими. Але стукати краще не просто пальцями. Для цього слід використовувати невеликий гумовий або дерев’яний молоточок. Якщо його немає, згодиться качалка або пляшка. Стукайте, поки по тілу не почне розливатися приємне тепло.

Такий масаж вважається в китайській медицині одним із найкращих для покращення кровообігу і ніг, і всього організму.

Тим, у кого погіршується зір, слід додатково постукувати по основі другого і третього пальців – 5 хвилин щодня. Там розташовані зони, рефлекторно пов’язані з очима.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні