Субота, 5 Жовтня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦя страва подарує вам незабутні відчуття: смак курки переплітається з неймовірним секретним...

Ця страва подарує вам незабутні відчуття: смак курки переплітається з неймовірним секретним соусом

Этот материал также доступен на русском языке
Осінь - не привід сумувати! Це прекрасна можливість приготувати безліч смачних страв з простих осінніх інгредієнтів. Продукти, які пропонуються до використання, ростуть на українських городах і продаються в українських супермаркетах.

Раніше ми давали рецепт дуже смачного французького осіннього супу.

Сьогодні пропонуємо приготувати курку в журавлинному соусі.

Інгредієнти:

  • 1 курка,
  • 2 зубки часнику,
  • паприка,
  • зерна гірчиці,
  • розмарин,
  • петрушка,
  • кріп,
  • базилік,
  • рослинна олія,
  • сіль;

для соусу:

  • 200 г журавлини,
  • 100 г цукру,
  • 1 ст. л. крохмалю.

Приготування:

  1. Курку необхідно промити і обсушити.
  2. У ступці розтерти трави з маслом, часником і гірчицею. Курку натерти сумішшю і сіллю – зсередини і зовні. Залишити маринуватися на дві години.
  3. Потім курку слід запекти в духовці при температурі 200 °С, впродовж 1-1,5 годин.
  4. Для приготування соусу журавлину треба залити склянкою води і закип’ятити. Ягоди відкинути на друшляк, зберігши відвар, перетерти через сито. Однорідну суміш повернути в гарячий відвар, знову закип’ятити, всипати цукор, сіль і заздалегідь розведений крохмаль.
  5. Уже майже готовий соус треба згустити на маленькому вогні кілька хвилин, остудити і перелити в соусник.

Готову курку можна прикрасити зеленню і подати з соусом.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні