П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей суп треба хоча б раз зробити, щоб насолодитися смаком справжньої осені

Цей суп треба хоча б раз зробити, щоб насолодитися смаком справжньої осені

Этот материал также доступен на русском языке
Пропонуємо рецепт дуже смачного французького осіннього супу з сиром та таємним інгредієнтом, що значно підсилює смак страви.

Раніше ми давали рецепт фаршированого гарбуза із секретним інгредієнтом.

Осінь – яскрава пора року. Веселі кольори присутні всюди, навіть на кухні. Пропонуємо справній осінній суп.

Інгрідієнти:

  • 1 кг цибулі,
  • 1 л бульйону (краще яловичого),
  • 250 г картоплі,
  • 3 ст.л. вершкового масла,
  • 200 г твердого сиру,
  • 300 г вершків,
  • сік одного лимона або 75 мл білого сухого вина,
  • черствий батон або багет,
  • лавровий лист,
  • чорний перець,
  • тим’ян.

Приготування:

  1. Цибулю нарізати півкільцями і впродовж півгодини пасерувати на вершковому маслі у великій сковороді або сотейнику. До цибулі додати картоплю, нарізану кубиками, і залити бульйоном.
  2. Варити до готовності картоплі і додати сіль, перець. Отриману масу слід трохи остудити і подрібнити блендером.
  3. Після чого необхідно додати вершки, сік лимона (або вино) і спеції.
  4. В принципі, суп готовий, і подавати його слід з грінками з білого хліба. Але якщо ви хочете повної відповідності класиці, то приготований суп варто перелити в порційні горщики для запікання і рясно посипати тертим сиром.

В такому випадку суп буде готовий до поїдання після запікання в духовці до золотистої скоринки сиру.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні