Раніше ми давали рецепт фаршированого гарбуза із секретним інгредієнтом.
Осінь – яскрава пора року. Веселі кольори присутні всюди, навіть на кухні. Пропонуємо справній осінній суп.
Інгрідієнти:
- 1 кг цибулі,
- 1 л бульйону (краще яловичого),
- 250 г картоплі,
- 3 ст.л. вершкового масла,
- 200 г твердого сиру,
- 300 г вершків,
- сік одного лимона або 75 мл білого сухого вина,
- черствий батон або багет,
- лавровий лист,
- чорний перець,
- тим’ян.
Приготування:
- Цибулю нарізати півкільцями і впродовж півгодини пасерувати на вершковому маслі у великій сковороді або сотейнику. До цибулі додати картоплю, нарізану кубиками, і залити бульйоном.
- Варити до готовності картоплі і додати сіль, перець. Отриману масу слід трохи остудити і подрібнити блендером.
- Після чого необхідно додати вершки, сік лимона (або вино) і спеції.
- В принципі, суп готовий, і подавати його слід з грінками з білого хліба. Але якщо ви хочете повної відповідності класиці, то приготований суп варто перелити в порційні горщики для запікання і рясно посипати тертим сиром.
В такому випадку суп буде готовий до поїдання після запікання в духовці до золотистої скоринки сиру.
Вас також можуть зацікавити новини: