Четвер, 3 Жовтня, 2024
ГоловнаРізнеПодивіться уважно на себе у дзеркало: що може розповісти про здоров'я колір...

Подивіться уважно на себе у дзеркало: що може розповісти про здоров’я колір вашої шкіри

Этот материал также доступен на русском языке
Колір обличчя здатний розповісти багато про що, адже часто хвороби та спосіб життя змінюють відтінок шкіри. Деколи не треба бути лікарем, щоб, подивившись на обличчя людини, не вигукнути: "Та ви нездорові!"

Що колір шкіри може розповісти про здоров’я

Жовтий відтінок

Жовтий колір шкіри та пожовтіння склер очей – ознаки жовтяниці.

Сіруватий відтінок

Зазвичай шкіра завзятих курців стає неприємного сірого кольору.

Червоний відтінок

Почервоніння шкіри може викликати, наприклад, поліглобулія – ​​стан організму, при якому в крові різко зростає рівень еритроцитів. Носить тимчасовий характер або протікає хронічно. Це є небезпечною ознакою, оскільки збільшується ймовірність інсульту.

Блідий колір обличчя

Занадто блідий колір обличчя буває при анемії. Вона найчастіше свідчить про нестачу в організмі заліза чи вітаміну В12. Але блідість також може бути викликана внутрішньою кровотечею або розвитком новоутворення.

Синуватий колір шкіри

Синуватий колір шкіри і губ свідчить про нестачу кисню в крові та патології серцево-судинної або дихальної систем. Слід негайно звернутися до лікаря, оскільки такий стан характерний для дуже тяжких захворювань: емфіземи легень, вади серця, тромбоемболії.

Зелений відтінок

Зеленуватий відтінок надають шкірі порушення в печінці, жовчному міхурі або онкологічні захворювання. Це свідчить про небезпечний стан організму, рекомендується терміново пройти медичне обстеження.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні