Цукерки “Метеорит” — це справжній смак дитинства. Щоб його відчути, зовсім необов’язково йти в магазин, адже власноруч зроблені солодощі набагато смачніші. Переконайтеся в цьому простого рецепта.
Раніше ми розповідали, як приготувати торт Прага за 10 хвилин.
Інгредієнти:
- підсмажені волоські горіхи (фундук, мигдаль, арахіс) — 300 г
- яєчний білок — 1 шт.
- цукрова пудра — 70 г;
- ванільний цукор — за смаком;
- чорний шоколад — 200 г.
Приготування:
- Горіхи подрібнюємо у блендері, але не дрібно.
- У каструлі з товстим дном змішуємо яєчний білок, цукрову пудру та ванільний цукор, додаємо більшу частину горіхів і відправляємо на плиту на середній вогонь.
- Тримаємо суміш на вогні приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи. Висипаємо в каструлю частину горіхів і ретельно перемішуємо до однорідності.
- Формуємо з горіхової маси цукерки та відправляємо їх у холодильник на 10 хвилин.
- На водяній бані розтоплюємо шоколад.
- Формуємо з горіхової маси цукерки, занурюємо їх вилкою у розтоплений шоколад і викладаємо на дошку з пергаментом. Даємо цукеркам охолонути.
Вас також можуть зацікавити новини: