П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяГострі фаршировані баклажани зметуть першими: вони прикрасять будь-яке застілля

Гострі фаршировані баклажани зметуть першими: вони прикрасять будь-яке застілля

Этот материал также доступен на русском языке
Рідко яка страва з баклажанів не викликає захоплення: м'ясисті, з насиченим смаком, вони можуть посперечатися і з м'ясом, і з грибами. А фаршировані баклажани мають ще додаткову пікантність.

Гострі фаршировані баклажани

Цей рецепт заготівлі баклажанів обов’язково варто запам’ятати.

Інгредієнти

Баклажани – 1 кг (5-6 шт. невеликих), фарш м’ясний свино-яловичий – 250 г, перець болгарський – 250 г, цибуля ріпчаста – 180 г, помідори – 100 г, олія рослинна – 5 столових ложок (75 мл), томатна паста – 70 г, часник – 4 зубчики, петрушка – пучок, перець чорний мелений – 1/3 чайної ложки, перець чилі мелений – 1/3 чайної ложки, сіль – за смаком.

Приготування

  • Баклажани частково очищаємо від шкірки, щоб вийшли смужки вздовж.

  • Кожен баклажан надрізаємо вздовж приблизно 3 см у глибину по всій довжині, плодоніжки залишаємо цілими.

  • Деко застилаємо фольгою і змащуємо олією. Укладаємо на деко баклажани надрізом вгору. Потім кожен баклажан рясно змащуємо олією.

  • Відправляємо деко з баклажанами в розігріту до 200°С духовку і запікаємо 20 хвилин, поки баклажани не стануть м’якими.

  • Цибулю нарізаємо кубиками, солодкий перець (приблизно 150 г) нарізаємо маленькими кубиками. Часник подрібнюємо ножем.

  • У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо цибулю 4-5 хвилин, до м’якості.

  • Додаємо в сковороду солодкий перець та часник. Обсмажуємо ще 3-4 хвилини.

  • Додаємо фарш. Обсмажуємо приблизно 5 хвилин. За 1 хвилину до кінця обсмажування додаємо червоний та чорний перець і сіль. Додаємо петрушку, перемішуємо і вимикаємо вогонь.

  • Баклажани дістаємо з духовки і по надрізу акуратно розкриваємо, сформувавши місце для начинки.

  • Решту солодкого перцю нарізаємо середніми смужками, помідори нарізаємо часточками.

  • Наповнюємо баклажани начинкою з фаршу.

  • Зверху на фарш викладаємо часточки помідорів і солодкого перцю.

  • Томатну пасту розводимо в 200 мл води, додаємо 0,5 чайної ложки солі та перемішуємо.

  • Томатним соусом зверху рясно поливаємо кожен баклажан. Решту соусу виливаємо на дно дека.

  • Запікаємо у духовці при 180 градусах 20 хвилин.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні