П’ятниця, 27 Вересня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк працює бездротова зарядка у гаджетах від Samsung?

Як працює бездротова зарядка у гаджетах від Samsung?

Этот материал также доступен на русском языке
Бездротова зарядка стає все більш затребуваною функцією в сучасних смартфонах, у тому числі в моделях Samsung. Вона дозволяє заряджати телефон, просто поклавши його на станцію без необхідності підключати кабель.

Ви можете легко придбати телефон з такою зарядкою https://samsungshop.com.ua/smartphones/shvidkij-vibir_bezprovidna-zaryadka/ Samsung. Докладніше розберемося з принципами роботи технології у цій статті.

 

Принципи роботи технології

Бездротова зарядка ґрунтується на явищі електромагнітної індукції. В основі технології лежить передача енергії між двома котушками: передавальної, що знаходиться в зарядній станції, і приймальною, вбудованою в смартфон. Коли телефон розміщується на базі, створюється електромагнітне поле. Воно індукує електричний струм у приймальні котушці смартфона, який потім перетворюється на постійний і використовується для заряджання акумулятора гаджета.

Технологія, яка використовується у смартфонах південнокорейського бренду для бездротової зарядки, називається Qi. Цей стандарт був створений компанією Wireless Power. Qi-зарядні пристрої та сумісні з ними гаджети можуть передавати енергію з ефективністю до 80%, що робить їх зручними та практичними.

 

Переваги технології

Однією з основних переваг бездротової зарядки є зручність. Більше не потрібно возитися з кабелями – досить просто покласти телефон на зарядну станцію. Це особливо актуально в місцях, де доступ до розеток обмежений, наприклад, офіси або громадські місця.

Крім того, бездротове заряджання зменшує знос зарядного порту телефону, оскільки не потрібно підключати та відключати кабель. Також вона часто підтримує функції швидкого заряджання, дозволяючи швидко повернути смартфон «до життя».

Щоправда, бездротова зарядка має й деякі недоліки:

  • вона може бути повільнішою, ніж зарядка кабелем;
  • має значення правильне розташування смартфона на базі. Тобто поки гаджет заряджається краще ним не користуватися;
  • вартість порівняно з провідними аналогами.

Бездротова зарядка значно полегшує користування смартфоном. Завдяки можливості заряджати гаджет без кабелю, власник може в будь-який час легко поповнити заряд акумулятора. Для цього достатньо покласти телефон на зарядну станцію на робочому столі або в автомобілі, і він буде заряджатися, доки ви займаєтеся своїми справами.


*на правах реклами

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні