Рецептом універсального заварного крему поділився відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко.
Раніше ми розповідали, як приготувати лимонний крем – курд.
Інгредієнти:
- 350 мл молока;
- 270 г цукру;
- 2 жовтки;
- 1 куряче яйце;
- 50 г борошна;
- 50 г вершкового масла.
Приготування:
Євген Клопотенко радить варити крем у сотейнику з товстим дном.
- У сотейник налийте молоко та підігрійте, щоб пішла пара.
- В окремому посуді змішайте жовтки, яйце, цукор та борошно до однорідної консистенції.
- Додайте до маси половину гарячого молока і продовжуйте заважати віночком.
- Яєчну суміш із гарячим молоком влийте в сотейник, де залишилася половина молока, і, постійно помішуючи, доведіть крем до загусання.
- Коли приготується крем, перелийте його в іншу ємність і додайте вершкове масло. Щоб згори не утворилася плівка, крем можна в стик накрити харчовою плівкою.
- Дайте крему охолонути і приступайте до перемазування улюблених десертів.
- Заварний крем виходить дуже смачний, його можна їсти ложками.
- Для ванільного аромату в крем можна додати пакетик ванільного цукру.
Читайте також:
З’їдять ще теплі: найбюджетніший торт зі звичайних інгредієнтів: можна готувати хоч щодня
Цей бісквіт смачний навіть без крему – м’який та вологий: секрет в одному компоненті